Re: Vuoden 2016 tulosvaatimukset SM-kilpailuihin ja maajoukkuekarsintoihin


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Ville L , Elokuun 22, 2015 kello: 13:01:19
----------------------------------------------------------------------

Re: Vuoden 2016 tulosvaatimukset SM-kilpailuihin ja maajoukkuekarsintoihin

Vastineena juttuun: Re: Vuoden 2016 tulosvaatimukset SM-kilpailuihin ja maajoukkuekarsintoihin, jonka kirjoitti: Kisaaja , Elokuun 21, 2015 kello: 23:47:05:

Kisaaja kirjoitti:
»
» Eikö nykyinen malli ole tasapuolinen?

Nykyinen systeemi on kyllä tasapuolinen. Kaikilla on aivan samat mahdollisuudet osallistua kisoihin ja tehdä hyviä tuloksia. Viime vuonna jopa voitin mediluokan karsinnoissa, joten siinä mielessä en aja omaa etua tässä. Nykyinen systeemi on kaikkea muuta kuin ongelmaton. Agilityn luonteen vuoksi sattumalla on iso merkitys yksittäisen kilpailun lopputuloksessa.

» Kaikki jotka joukkueeseen haluavat niin kisaavat toisiaan vastaan samalla radalla. Ei tuon tasapuolisempaan voi saada. Kaikki tulee samana viikonloppuna joka hyvissä ajon kaikkien tiedossa ja paikka vielä vuosittain vaihtuu niin joskus on edes lyhempi kisamatka. Ok jos loukkaa koira tassun tai jotain sellaista niin ei voi päästä karsintaan mutta sama oli karsinta malli mikä tahansa niin noin voi käydä myös päivä ennen mm kisoja.

Eikö sellainen systeemi, missä kaikki juoksisivat kaikki radat olisi tasapuolisempi?

» Ainoastaan tuo mistä ville l kirjoitti että lauantai karsii raakasti kisaajia pois voisi vähän muuttaa niin kuin aikaisemmin kirjoittelin.
» Eli nopeimmat 5vp tekijät jatkoon.
» Niin kuin aikeisemminkin kirjoitin niin tuo karsintakisa formaatti ei oikein ole tasapuolinen kun toiset voivat kiertää kaikki kisat ja hakea paikka ja toiset eivät.
» Ja kyllä karsintoihin pitää olla osallistujia noin per 100 säkäluokka tai menee ihan liian piirin kisaamiseksi.
» Karkaa liian kauaksi tavallisesta harrastajasta jotka kuitenkin rahoittavat maajoukkueen.

Missään säkäluokassa ei ole 100-150 realistista maajoukkuekoiraa. Kaikki lisenssin maksaneet ovat mukana maajoukkueen rahoittamisesta. Lisenssejä on kohta agissa 15000, joten tuo ekstra 150 osallistujaa karsinnoissa on siltikin vain yksi prosentti harrastajista. Eli joka tapauksessa kyseessä on pienen piirin tapahtuma.

» Ja tuo karsintojen talous pitää muistaa että ketkä sen kisan rahoittavat ne tavalliset harrastajat jotka tietävät etteivät tule joukkueeseen pääsemään vaikka mitä tapahtuisi.

Miksi sen pitäisi olla näin? Onko maajoukkuekarsintoihin osallistuja "tavallinen harrastaja"?

» Siellä on max 50 kisaajaa per säkäluokka joilla on jotain mahdollisuuksia joukkueeseen ja muut ovat siellä hakemassa kokemusta tai kokeilemassa omaa tasoaan.

Juuri tuon takia minusta karsinnat pitäisi rajata vain niille, joilla on oikeasti mahdollista päästä maajoukkueeseen. Silloin kaikki saisivat tehdä enemmän ratoja, jolloin pienennetään sattuman osuutta tuloksissa.

» Ja tuo että pääsee kisaamaan huippuja vastaan ja sieltä onnistumisia saatuaan itseluottamus kasvaa ja seuraavana vuonna voi olla jo toinen tilanne. Paineessa ne timantit hiotaan.

Paineessa ne timantit hiotaan, mutta onko osallistuminen karsintoihin kovinkaan paineistavaa, mikäli tiedät koirasi olevan Suomen kärkeä joko noin 5 sekuntia tai jopa yli 5 sekuntia hitaampi. Minusta ei kyllä timanttia tullut cockeri Tyynen kanssa kisatessa. Ei tarvinnut ottaa paineita hyvistä sijoituksista, riitti oma suoritus ja sitten odoteltiin kuinka moni teki virheitä ja tuliko yliaikaa alle 5 sekuntia, että voitti kaikki vitoset.


» » Toimiva ja tasapuolinen ranking taitaa olla ainut tasapuolinen ratkaisu.

Täysin tasapuolista rankingia ei varmastikaan ole, mutta kohtuullisen hyväksi ne voidaan varmasti hioa.

Ja loppuun vielä vähän yleistä asiaa:
Suomessa on hyvin vahva muutosvastarinta. Sitten on vielä se pelon ilmapiiri - mitä, jos homma menee pieleen. Kaikessa tekemisessä parhaansa tekemisen pitää riittää. Jälkeenpäin pitää arvioida omaa tekemistä ja joskus joutuu sitten reilusti myöntämään, että kiville meni. Usein kuitenkin näistä kokeiluista tulee hyviä uusia käytäntöjä.

Monesti tasapuolisuus tarkoittaa sitä, että mahdollisimman moni pääsee itse tapahtumaan mukaan. Tasapuolinen kilpailu- ja valintasysteemi on aina monen asian kompromissi. Ei nykyinenkään karsintakriteerisysteemi ole tasapuolinen, koska esim. voitto on helpompi saada Itä- tai Pohjois-Suomessa kuin Liedossa tai Ojangossa.

Toivoisin uusia ja rohkeita heittoja kaikilta harrastajilta. SAGIn kilpailutoimikunnassa on varmasti samat asiat mietinnössä ja joskus joku heitto täälläkin saattaa sytyttää idean siellä.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]