Re: agility ei ole urheilua


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Marko Kaminen , Heinäkuun 7, 2015 kello: 23:46:54
----------------------------------------------------------------------

Re: agility ei ole urheilua

Vastineena juttuun: Re: agility ei ole urheilua, jonka kirjoitti: ?? , Heinäkuun 7, 2015 kello: 15:51:11:

KHO:n päätös on kyllä sen linjan mukainen joka vallitsee agilityharrastajienkin keskuudessa. Agilityssa koulutetaan koiraa ensisijaisesti ja sitten kun se homma on suurinpiirtein OK, kisataan ja pieni osa koko harrastaja joukosta kisaa tosissaan ja urheilumaisesti.

Nyt valitettavasti tämän KHO:n päätöksen jälkeen agilitya on todella vaikea saada liikunta/urheilu statuksen piiriin.

Kun lähdetään tekemään näin isoa muutosta yhden lajin osalta niin agility pitäisi verrata vaikka jääkiekkoon. Jääkiekossa pelaajalla on maila, joka pitää huoltaa, teipata ja lavan kaarevuus täytyy olla oikea. Jääkiekkomaila on se peliväline jolla syötetään ja tehdään maaleja. Jotta maalien tekeminen onnistuu, tätyy ensin harjoitella tuhansia tunteja, jotta pelaaja osaa käyttää mailaa maalien tekoa varten.

Agilityssa koira on se peliväline jota huolletaan ja varmitetaan, että se peliväline on sellaisessa kunnossa, että kisaaminen ja tuloksen tekeminen on mahdollista. Myös agilityssa täytyy harjoitella tuhansia tunteja, jotta tulokset ovat haluttuja.
Koira täytyy tälläisissä juridisesti tapauksissa olla se peliväline, jotta lajista ymmärtämättömät sen tajuaisivat.

Jos agiltysta halutaan tehdä stauksella urheilu, siinä on pari vaihtoehtoa.
1. Ensimmäiseksi täytyy selvittää, mikä vaikutus on Kennelliiton ja Agilityliiton yhteydellä, onko siitä jonkinlaista haittaa. Agilityliiton ja Kennelliiton välillä täytyy olla yhteistyötä, mutta mielestäni nämä liitot ei saisi olla naimisissa keskenään kuten nyt on.

2. Agilityliiton pitäisi päästä VALO ry:n jäseneksi.

3. Agility lajina pitäisi muualla Euroopassa olla virallisesti urhelua. Tämä ei ole meidän käsissämme, mutta jostain syystä seuraamme mielellämme mitä esimerkiksi Ruotsissa tapahtuu ja sieltä otamme mallia. Eli olemme vähän kuin perästähiihtäjiä. Uusi avioliittolaki on siitä hyvä esimerkki.

Olisi hienoa kuulla miten Agilityliitto on edennyt VALO ry:n jäseneksi haussa ja mitä esteitä siinä on tällä hetkellä.
----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]