Re: agility ei ole urheilua


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti ?? , Heinäkuun 7, 2015 kello: 15:51:11
----------------------------------------------------------------------

Re: agility ei ole urheilua

Vastineena juttuun: Re: agility ei ole urheilua, jonka kirjoitti: Koiraurheilua , Heinäkuun 1, 2015 kello: 09:54:48:

Koiraurheilua kirjoitti:
» Harrastan agilitya aktiivisesti ja siltikin olen samaa mieltä: agility ei ole itsestäänselvästi urheilua tai että vain huippujen kohdalla puhuisin urheilusta. Näin siis jos puhutaan lajin vaikutuksesta sitä harrastavan ihmisen (ei koiran) kuntoon.

» Jos huomioidaan se aika, minkä normi agilityharrastajat agilitykentillä ja -halleissa sekä kisoissa viettää ja suhteutetaan sama aika johonkin perinteisen urheilulajin harrastajien ja useita kertoja vuodessa omassa lajissaan kisaaviin, väitän, että agilityn harrastajat häviävät mennen tullen fysiikka- ja kuntotesteissä kuin myös rasvaprosentin mittauksessa, jos sellaiset vertailun vuoksi järjestettäisiin. Myös kouluttajana olen tähän seikkaan törmännyt: agilityn harrastajat haluavat olla ikään kuin urheilijoita ja haluavat, että heistä puhutaan urheilijoina, mutta eivät kuitenkaan juurikaan pyri omaa kuntoaan kohentamaan ja liikkumistansa parantamaan. Suurimmalla osalla tavallisista agilityharrastajista ei edes ole mitään tavoitteita asetettuna oman suorituskyvyn parantamiseksi, vaan kaikki huomio on pelkästään ikäänkuin koirassa ja sen harjoittamisessa. Ajatellaan, että kerran pari viikossa kymmenen minuuttia kentällä riittäisi siihen, että voitaisiin puhua itsestä urheilijoina silloin, kun nippanappa edes juosta jaksetaan. Koirat lenkitetään pyöräilemällä ja lämmitellään ennen treenejä niin, että koirat kirmailee vapaana pellolla ohjaajien käyskennellessä verkkaisesti keskenään niitä näitä rupatellen ilman että ohjaajilla itsellään missään vaiheessa hiki virtaa. Ennen kisoja ja treenejä vain aniharva ohjaaja lämmittelee omia lihaksiaan, ottaa vetoja ja valmistelee kroppaansa niinkuin urheilusuoritusta ennen tulisi mielestäni tehdä. Ja yhtä harva myöskään tuntuu huolehtivan omasta jälkijäähdyttelystä, lihastensa venyttelyistä jne. suorituksen päätteeksi puhumattakaan oikeaoppisesta, urheilijalle sopivasta ravitsemuksesta. Jos ilman näitä toimenpiteitä pystyy lajia harrastamaan, en puhuisi urheilusta, korkeintaan käyttäisin sanaa koiraurheilu.

» Agilityssa aika monien kohdalla urheiluun viittaa vain urheilulliset kuteet.

Nykyisin kun lajiin panostetaan eli ostetaan "oikea" koira (=rotu) ja ihanneajat on nousseet aika koviksi niin ei agissa pysty kisaamaan kunnolla verkkaamatta. tai treenaamaan ilman oman kunnon ylläpitoa. itsellä on sykevyö käytössä treeneissä ja aktiivisuusranneke. ja kunto-ohjelmakin... kisaamisesta beeceen kanssa ei tulisi mitään ellen ylläpitäisi omaa kuntoa. kun kisat jäis ekoille esteille kun koira karkais rataa suorittamaan... kyllä minusta nykykisaajat menee jo ammattimaisemmin kuin joskus alkuaikoina. laji ei enää ole harrastelijamaista vaan kilpailu on kovaa ja asenne sen mukainen. lajiin panostetaan. siksi siitä tuli urheilua.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]