Re: Keinonurmen terveysvaikutuksista


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Laura M , Heinäkuun 7, 2015 kello: 12:44:53
----------------------------------------------------------------------

Re: Keinonurmen terveysvaikutuksista

Vastineena juttuun: Re: Keinonurmen terveysvaikutuksista, jonka kirjoitti: Juta Grass , Heinäkuun 7, 2015 kello: 08:52:50:

Kuinka pitkä käyttöikä tuolla JutaGrassilla on?

Useampaa nykyistä agilitymattoa olen tarkastellut ja kovin lyttyyn on niissä heinät menneet vajaan 5 vuoden käytössä.

Onko JutaGrassista kokemusta kylmässä hallissa?

Juta Grass kirjoitti:

» »
» » Ja mitäköhän tutkijat laittaisivat tilalle ?? hiekkaa. Sitä hiekkapölyä onkin mukava hengitellä lämpimässä hallissa.

» Tutkijat eivät päätä kenttien pohjista, vaan TUTKIVAT asioita. Tulosten perusteella sitten kannattaa miettiä vaihtoehtoja, jotka perustuvat tutkittuun tietoon eikä mu-tuun ("musta tuntuu, että...")

» Täytteetön tekonurmi voisi olla asiallinen vaihtoehto. Kun se nukka on kihara, pohja ei käytön ja littaantumisen myöstä muutu liukkaaksi.
» Jyväskylän (vai Jyskän?) Haukkuvaarassa sellainen pohja ainakin on käytössä todettu hyväksi. Samaa mattoa, joka oli jokunen vuosi sitten Tsekin agilityn MM-kisojen pohjana erinomainen. Siihen laitetaan riittävä joustokerros maton alapuolelle, 15mm routamatto.

» Hikkapöly sisätiloissa ja sen tapaiset kentät taidettiin poistaa jalkapallokäytöstä jo 80-luvulla, jun junnujen astmaoireet yleistyivät. Ei se kivipöly ole terveellistä ihmiselle eikä koiralle hengitettynä ja silmäoireitakin voi tulla.----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]