Re: Keinonurmen terveysvaikutuksista


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Julia Kärnä/ Haukkuvaara , Heinäkuun 7, 2015 kello: 20:03:16
----------------------------------------------------------------------

Re: Keinonurmen terveysvaikutuksista

Vastineena juttuun: Re: Keinonurmen terveysvaikutuksista, jonka kirjoitti: Käryää , Heinäkuun 7, 2015 kello: 14:05:08:

Moi!

Meillä on Jyväskylässä Koirakeskus Haukkuvaarassa Jutagrassin matto, nyt kolmatta vuotta. Ei se ole havaittavasti littaantunut, katsotaan miten jatkossa. Käyttöominaisuudet ovat pysyneet samana.

Ollaan tykätty matosta kovasti ja käyttäjien kommentit ovat olleet ainoastaan positiivisia. Agilityn valmennsryhmissä treenaa viikottain satakunta koirakkoa eikä tassupulmista ole ollut havaintoja. Ollaan kyselty myös kokemuksia hallissa treenaavilta SM-tason tokoilijoilta, joilla on nopealiikkeiset koirat sekä ipoilijoilta. Kummillakaan lajiporukalla ei ole ollut tassujen kanssa ongelmia ja he ovat kehuneet pohjaa. On kuulemma maalimiehillekin sopivan joustava kaatuilla :) Joustokerroksena maton alla on "retkipatjaa", 1,5cm paksuista ja se on betonilattian päällä.

Karsintojen aikaan kävi hallia testaamassa pohjoisimman Suomen agilityporukkaa ainakin yhden herkkätassuiseksi tiedetyn maxi-agikoiran kanssa, eikä ollut ongelmia kuulemma. Meille saa tulla kyllä testaamaan pohjaa, jos on Jutan matto harkinnassa.

Mattohankinnat ovat iso sijoitus ja niitä kannattaa harkita huolellisesti.
-Julia

Käryää kirjoitti:
» Omaa koiraani en kyseiselle nurmelle ihan heti vie osalla koirista palaneet tassut ja ainakin yhdessä juoksukontaktikurssilla turhan moni maxi liukasteli.

» Laura M kirjoitti:
» » Kuinka pitkä käyttöikä tuolla JutaGrassilla on?

» » Useampaa nykyistä agilitymattoa olen tarkastellut ja kovin lyttyyn on niissä heinät menneet vajaan 5 vuoden käytössä.

» » Onko JutaGrassista kokemusta kylmässä hallissa?

» » Juta Grass kirjoitti:

» » » »
» » » » Ja mitäköhän tutkijat laittaisivat tilalle ?? hiekkaa. Sitä hiekkapölyä onkin mukava hengitellä lämpimässä hallissa.

» » » Tutkijat eivät päätä kenttien pohjista, vaan TUTKIVAT asioita. Tulosten perusteella sitten kannattaa miettiä vaihtoehtoja, jotka perustuvat tutkittuun tietoon eikä mu-tuun ("musta tuntuu, että...")

» » » Täytteetön tekonurmi voisi olla asiallinen vaihtoehto. Kun se nukka on kihara, pohja ei käytön ja littaantumisen myöstä muutu liukkaaksi.
» » » Jyväskylän (vai Jyskän?) Haukkuvaarassa sellainen pohja ainakin on käytössä todettu hyväksi. Samaa mattoa, joka oli jokunen vuosi sitten Tsekin agilityn MM-kisojen pohjana erinomainen. Siihen laitetaan riittävä joustokerros maton alapuolelle, 15mm routamatto.

» » » Hikkapöly sisätiloissa ja sen tapaiset kentät taidettiin poistaa jalkapallokäytöstä jo 80-luvulla, jun junnujen astmaoireet yleistyivät. Ei se kivipöly ole terveellistä ihmiselle eikä koiralle hengitettynä ja silmäoireitakin voi tulla.----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]