Re: Mittauskäytänteet nykyisin


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Timo Teileri , Toukokuun 1, 2019 kello: 08:44:14
----------------------------------------------------------------------

Re: Mittauskäytänteet nykyisin

Vastineena juttuun: Re: Mittauskäytänteet nykyisin, jonka kirjoitti: sL , Huhtikuun 30, 2019 kello: 18:39:07:

sL kirjoitti:
»
» Entäpä kun tuo mittaus ero sattuu säkäluokkien väliin. Saako silloin alati jännittää, että joutuuko koira sittenkin suurempaan säkäluokkaan mikäli sattuu arvokisoissa menestymään?
Niinhän siinä voi sitten käydäkin. Joskus harvoin näitä tällaisia varmasti edelleen tulee, vaikka miten koulutetaan sekä mittaajia että koiria, ikävä kyllä. Väittävät molempia eläviksi olennoiksi :)
Myönnän, että itsellekin on tullut tällainen tilanne, kun sain aika paljon pienemmäksi koiran ja tajusin vasta muita katsoessani, että se osasi ihan rauhassa vääntäytyä aika vinoon nojaamaan poispäin minusta. Ja ei kannata kysyä - en yhtään muista, mikä oli oli lopputulos tai säkäluokkaraja, jonka lähellä oltiin.

Itsellä oli kerran ihan mahdoton mitattava kohteena, kunnes omistaja sanoi, että "minä menen tästä pois, niin mittaa sillä välin" jätti saman tien koiran siihen pöydälle eikä ehtinyt varmaan kymmentä metriä kauemmas, kun koira oli rauhassa ja mitattu :)

»
» Timo Teileri kirjoitti:
» » sL kirjoitti:
» » »
» » » Koirat reagoivat mittaajiin eri tavalla joo. Mutta silti ihmettelen mittaustulosten erilaisuutta: omalla koiralla mittauksen ääripäiden tulokset heittivät 4 senttiä. Tuo on minusta varsin paljon jos kuitenkin ajatellaan tuomarien käyneen saman koulutuksen läpi..

» » Siinä on paljon eroa, jos mitat olleet esim. alueella 33-37, että onko ero ollut 2,1 vai 3,9 cm. Sitähän ei kukaan voi tietää :) Tietysti jo tuo 2,2 cm on poikkeuksellisen suuri eroavaisuus eikä pitäisi tulla. Mutta monesti riippuu kuitenkin niin paljon koiran käytöksestä, miten helppoa tai vaikeaa sen mittaaminen toistettavasti on. Välillä ehkö olisi ollut omalla kohdallani parempi jopa ilmoittaa, etten pysty mittaamaan koiraariittävän toistettavalla tarkkuudella, ja pistänyt heidät harjoittelemaan tilannetta. Aika iso ja vaikea päätös sekin, enkä oikeasti ole jälkikäteen sellaisia mahdollisuuksia edes miettinyt.----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]