Re: Kisojen kuvaamisesta


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Peukut Koirakuville , Heinäkuun 2, 2018 kello: 18:40:51
----------------------------------------------------------------------

Re: Kisojen kuvaamisesta

Vastineena juttuun: Re: Kisojen kuvaamisesta, jonka kirjoitti: 💩 , Heinäkuun 2, 2018 kello: 17:11:55:

đź’© kirjoitti:
» Mini3 kirjoitti:
» » kisaaja kirjoitti:
» » » rahalla saa kirjoitti:
» » » » Lururu kirjoitti:
» » » » » Auttaa myös kovasti, kun niitä kuvia sitten myös lunastaa itselleen. Joskus aina kun osuu huippukuvaajan kameraan, niin olen kyllä sitten niistä myös sen pienen korvauksen maksanut ja kas kummaa, saattaa seuraavankin kerran tsäänssi olla kuvassa asti, vaikka ei kuulukaan tähän suosikkimalliporukkaan.

» » » » » Jos olette joskus seuranneet Jukan työskentelyä, niin kuvissa on paljon epätarkkoja haastavista olosuhteista johtuen ja hän katsoo tarkkaan minkälaisia kuvia julkaisee. Välttämättä yhtään julkaisukelpoista ei tule koirakosta. Minusta tosi monipuolisesti Pätyenn työtään tekee ja kaikista koko luokista löytyy kuvamuistoja, kuitenkin se on vaan mahdottomuus kaiksita kuvia saada. Luulisin kärkikoirakoiden kuvaamisen olevan se kannattavin juttu, jos niitä saa lehtiin ja julkaisuihin sitten myytyä.

» » » » » Minulta ainakin iso kiitos kaikille, jotka viitsii noissa tapahtumissa kuvata ja jatkossakin lunastan kyllä itselleni meistä otetut kuvat <3

» » » » Just näin, raha puhuu ja tekee tehtävänsä. Pääasia kuitenkin, ettei ole liiton rahoja. Liiton rahoilla jos kuvataan, kuvaukselle pitää olla selvät ja näkyvät toimintaohjeet, miten ja ketä kuvataan silloin kun ei kaikkia ehdi kuvaamaan.

» » » Ne kuvat eivät muuten ole kalliita, puhutaan muutamista euroista per kuva ja sitten painokelpoiset hieman kalliimpia mutta ei missään nimessä useita kymppejä edes.

» » » Aikoinaan ostin yhdeltä kuvaajalta kuvan vanhimmasta koirastani sm-kisoista Tikkakoskelta. Kuvan hinta oli 40€ + alv. ja sain tosiaan sellaisen täysresoluutiokuvan, josta olisi voinut teettää a4 kokoisen kuvan. Pätysen kuvat on laadultaan samaa tasoa mutta hinta ei ole todellakaan noin kallis, eli kyllä joo rahalla saa mutta Jukan kuvat eivät ole älyttömän hintaisia. Joskushan tästä nousi ihan kohu valokuvaajien kesken FB:ssä kun agilitykisakuvat ovat "liian halpoja" näiden ammatikseen kuvaavien mielestä.

» »
» » Mukavaa että joku muukin on huomannut tämän! Kyllä se aika ikävää on että jos ei koskaan osu kameraan,nyt viimeisissä SM-kisoissa osuttiin useampaankin kameraan, kerrankin :) . Kyllä minäkin mieluusti kuvista maksan jos ovat hyviä ja onnistuneita, mutta 20€/kuva on mielestäni erittäin kallis, jos kuvan laatu on sitä että siitä saa maksimissaan sen A4 kokoisen kuvan liikkeessä tulostettua... Varsinkin kun hintahaarukka lähtee niistä ilmaisista kuvista. Isot kiitokset SIRPA SAARI, hänellä on aina hirveästi mielestäni kuvia eri koirista, ja kun ei itse kisaa niin saa kaikista kokoluokista. (tai ainakaan en tiedä että kisaisi, viimevuonna shelttien mestaruuskisoissakin turussa muutkin rodut pääsi kauniiseen kuvauspöytään :))

» Sen, että tarjolla on harrastekuvaajien kuvia alihintaan ei pitäisi vaikuttaa hyvin kuvattujen kuvien arvoon. 20e ammattimaisesti kuvatusta painokelpoisesta kuvasta ei ole mitään urheilutilanteessa, kun muutaman minuutin passikuvastakin valmiiksi säädetyssä studioympäristössä otetaan melkein saman verran. Kuvaaja kuitenkin käyttää omaa aikaansa kohtalaisen paljon päivän aikana, kun muutakin tekemistä varmasti olisi.

» Kenelläkään ei ole myöskään velvollisuutta kuvata suoritustasi, liitto mukaanlukien. Liiton intresseissä on huippu-urheilun edustaminen.

Kaksi vuotta sitten osuttiin todella mahtavasti Koirakuvien/Jukan kameraan. Päädytty aika useinkin johtuen myös varmaan agissa harvinaisesta rodusta. Lunastin kuvan jälleenkäyttöoikeudet itselleni 5€ hintaan ja teetätin siitä taulun. Olisin ollut valmis maksamaan enemmänkin.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]