Re: Valioarvot


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Emilia Kainulainen , Toukokuun 20, 2018 kello: 22:39:18
----------------------------------------------------------------------

Re: Valioarvot

Vastineena juttuun: Valioarvot, jonka kirjoitti: champpiööni , Toukokuun 15, 2018 kello: 14:47:30:

champpiööni kirjoitti:

» Valionarvon myöntämisessä noudatetaan Suomen Kennelliiton valionarvosääntöä, eikä valioarvoa siten voida myöntää sekarotuiselle koiralle.

Näin on! Ja Kennelliitolle tuo oikeus suotakoon.

Toki oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että niin kauan kuin muotovalion titteli ei edellytä vähintään hyvää (mikä ikinä se hyvä sitten onkaan) suoritusta agilityssä, ei agilityvalion tittelikään pitäisi edellyttää arvosanaa "hyvä" näyttelypuolella. Näyttelypuoli ei kovin vakuuttavasti aja terveen jalostuksen asiaa, eikä agilitypuoli kovin vakuuttavasti aja rotumääritelmän asiaa, että oma lehmänsä ojassa kummallakin - joten eipä oikeastaan tämä jalostusasiakaan tuo minulle henkilökohtaisesti mitään selitystä sille, miksi näyttelytulos linkitetään agilitytitteliin, mutta agilitytulosta (tai mitä tahansa muuta harrastustulosta) ei linkitetä näyttelytitteliin.

Tämä on kuitenkin täysin puhtaasti oma henkilökohtainen mielipiteeni, ja Kennelliitto sitten tekee, mitä Kennelliitto päättää tehdä - minun mielipiteestäni sen kummemmin hätkähtämättä. Se määrittelee omat kriteerinsä niin kuin määrittelee. Jäsenistö toki voi ryhtyä puuhaamaan asiaan muutosta, jos siltä tuntuu. Itse en edes ole Kennelliiton jäsen, että sikäli turha kitistä.

»
» Miksi jotkut kisaajat esittävät koiransa kuitenkin valiona, vaikka koira ei syystä taikka toisesta koskaan tule täyttämään näyttelyvaatimusta eli tulosta hyvä ?

» Onko kyseessä heikon itsetunnon omaava kisaaja vai halu nostaa omaa "profiilia", vaikka koira ei ole valioarvon arvoinen ?

Oma koiranihan on "MPP IhMVA varjoAVA varjoAVA-H PKS Concurrido Zarpazo" - tutummin Noki. Noista titteleistä yksikään ei tule Kennelliitolta. Kennelliitto kun ei myönnä seuraavia koirani saavuttamia titteleitä: Maailman Paras Pikkuäiskä, itä-Helsingin muotovalio, varjoagilityvalio, varjohyppyvalio, PikkuKorvienSukua. Ne myöntää virallistettuna oman valtakuntani arvonimilautakunnan puheenjohtajana minä itse. Ja näiden titteleiden kriteereihin ei Kennelliitolla ole mitään sen suurempaa vaikutusta kuin mikä minulla on heidän kriteereihinsä. Kennelliitto ei tunne varjovalioiden tai varjohyppyvalioiden kriteeristöä, koska sen järjestelmissä sellaista ei ole olemassakaan. Minun kriteerini noudattelevat hyväksi havaitsemiani ja muidenkin laajalti käyttämiä kriteereitä. Minun koirani ei ole agilityvalio tai hyppyvalio, enkä niin ole koskaan väittänyt. Se on varjovalio ja sen saavuttamiseen ei näyttelytulos liity mitenkään. :)

Ja siitä itsetunnosta. Paljosta minua voi varmasti syyttää, mutta itsetuntoni on aivan kunnossa. Tiedän, että koirani on kerrassaan erinomainen maksiespanjanvesikoira ja itsekin ihan kelvollinen ohjaaja. Omasta profiilistani en osaa sanoa, sitä voinevat kuvailla jotkut muut kuin minä. Tai sitä voi tulla vaikka henkilökohtaisesti tarkastelemaan ja jututtamaan minua livenä kisoissa, jos epäilyttää profiilin luonne ja laatu.

» Mielestäni valion arvoa ei saa käyttää, kun sitä ei ole Kennelliiton toimesta edes myönnetty.

Olen tästä kanssasi täsmälleen samaa mieltä.

Terveisin Emilia Kainulainen ja MPP IhMVA varjoAVA varjoAVA-H PKS Concurrido Zarpazo, Noki----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]