Re: Uusi eläisuojelulaki


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti puunhalaaja , Tammikuun 11, 2018 kello: 09:03:41
----------------------------------------------------------------------

Re: Uusi eläisuojelulaki

Vastineena juttuun: Re: Uusi eläisuojelulaki, jonka kirjoitti: Marko Kaminen , Tammikuun 11, 2018 kello: 08:22:05:

Marko Kaminen kirjoitti:
» Kyllähän jos tuo laki sellaisenaan menee läpi ja on eläinlääkäri oltava paikalla koko kisapäivän ajan, se nostaa osallistumismaksuja järkyttävällä tavalla.
» Jokainenhan tietää, että lääkäri maksaa viikonloppu työnä useita satoja euroja/päivä.


Vaikka nostaa kustannuksia väitän, että tähän löytyy kyllä nopeasti eläinsuojelulliset perusteet toteuttaa jatkuvaa valvontaa kisapaikoilla. Kisoissa on niin paljon huonokuntoisia, ylipainoisia ja selvästi kipeitä koiria, että varmasti suitsisi pahimpia pois. Eipä tarvitse kuin pks-seudun kisoissa vähän ympärillensä katsella niin kyllä useampia epäpuhtaasti liikkuvia ja hyppääviä koiria näkee ... :(

Ymmärtääkseni vinttaripuolella kaikki koirat tarkastetaan ennen ensimmäistäsuoritusta ja suoritusten välissä (taitaa usein olla 2-3 starttia/pv) ihan jokaisessa kilpailussa kilpailueläinlääkärintoimesta. Vinttikoirilla on mm. todella tiukat leposykerajat ja jos koiralla palauttamisen jälkeen on edelleen liian korkea syke ei se saa starttilupaa seuraavaan starttiin. Sitten ei auta kuin lähteä 300km kotimatkalle kesken päivän.

Agilityssäkin kaikkien koirien tarkastukset pitäisi toteuttaa vähintään isoimmissa ns. arvokisoissa tai maajoukkuekarsinnoissa. Selvillä valvonta toimenpiteillä olisi myös vaikutusta koirien riittävän levon, palauttamisen sekä fyysisesta kunnosta huolehtimiseen. Jos valvonta rajataan vain näihin "isoihin" kisoihin jossa koirat ovat keskimäärin paremmassa kunnossa kuin "tavis"kisoissa ei vaikutukset ole kovin merkittäviä koirien hyvinvoinnin parantamiseksi eli käytännössä jotta asioihin voidaan vaikuttaa tulisi jokaisessa kilpailussa olla paikalla valvontaa ja tarkastuksia suorittava eläinlääkäri.

» Kyllä toivoisin, että Agilityliitto olisi tässä aktiivinen ja saataahan olla, että on jo tietoinen uudesta ehdotuksesta.

Pitäisi todella outona, että lajitto ei ole osallistunut kommenttikierrokseen kennelliitolta on varmasti kysytty kantaa samoin palveluskoiraliitolta.

» Katsotaan miten tämä laki ehdotus etenee ja tutkitaan, mitä porsaanreikiä tästä voisi löytää ettei koskisi agilitykilpailuja.

Toivon todella, ettei tässä juuri etsitä niitä porsaanreikiä vaan kannetaan todellinen vastuu kilpakumppanin oikeuksista.
----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]