Jutun lähetti Verottaja , Tammikuun 7, 2018 kello: 23:12:29
Re: Miten voi laillisesti korvataVastineena juttuun: Re: Miten voi laillisesti korvata, jonka kirjoitti: ITe , Tammikuun 7, 2018 kello: 00:59:26:
ITe kirjoitti:
» » » » Kilometrikorvauksia saa maksaa vain toteutuneista matkoista (osoitettava tarvittaessa) verohallinnon määrittämän kilometrihinnan. Enempi lasketaan äkkiä nimenomaa veronkierroksi. (https://yle.fi/uutiset/3-5084863)» » » Niin, yleensähän sinne hallille joutuu ajamaan kouluttamista varten. Ihan kovin kaukana ei edes tarvitse asua, että 10€ tulee täyteen edestakaisesta matkasta.
» » Toisaalta jos kilometrikorvausta käytetään tuolla tavoin tarkoituksenvastaisesti palkkiona, niin se ei nimenomaan ole tasapuolinen.
» Miksi olisi tulkittava tarkoituksenvastaisesti palkkioksi? Tarkoituksenvastaisuus toteutuu minun käsittääkseni vasta mikäli korvausta saadaan kilometreistä, jotka eivät ole aiheutuneet todellisista matkoista. Kouluttaja menee hoitamaan koulutusta muiden eduksi ja muut kärsivät, jos hän ei pääse kouluttamaan. Yhteisö siis korvaa yhdelle jäsenistään tämän kustannukset, jotta muut saavat suuren edun eli koulutuksen. Tämähän lisää tasa-arvoa ja yhteisön palvelun tasoa. Kouluttaja ei saa henkilökohtaista hyötyä vaan ainoastaan menettää vähemmän kuin jos olisi matkan tehnyt. Jos hän olisi jäänyt kotiin, kaikki olisivat hävinneet.
» Kyllä muitakin kuluja voi laskuttaa yhteisöltä, jos on oikea peruste.
Saavatko kaikki talkoita tekevät km-korvausta?