Re: Onko talkoovelvoite oltava säännöissä


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Hyvä , Joulukuun 24, 2017 kello: 00:46:41
----------------------------------------------------------------------

Re: Onko talkoovelvoite oltava säännöissä

Vastineena juttuun: Re: Onko talkoovelvoite oltava säännöissä, jonka kirjoitti: Verottaja , Joulukuun 22, 2017 kello: 14:23:09:

Tosi hienoa että tämä asia nostetaan esille, ihan oikeasti.

Jalkapalloseuroissa yms näistä asioista on tullut jo sanktioita Verohallinnolta, kun on tehty pistotarkastuksia, ja nyt kun agility on ollut enempi pinnalla urheilustatuksen yms vuoksi, niin kannattaa varautua että Verohallinto voi alkaa tekemään myös aksayhdistyksiin verotarkastuksia.

Tosiasia on että (kisa)talkootyöhön ei pitäisi olla velvoitetta, vaan se pitäisi olla vapaaehtoista (sitä se talkoilu tarkoittaa). Siis että saat harrastaa yhdistyksessä vaikka et talkoilisi. Kaikilla pitäisi olla yhtäläiset edut ja oikeudet joka tapauksessa.

Samoin, talkoilusta (vaikkapa kouluttamisesta) ei saisi tulla henkilökohtaista hyötyä. Eli jos kouluttajat saa halvemmalla hinnalla treenipaikan, niin se on verollinen hyöty, ja tähän on puututtu jalkapalloseuroilla (siis sellaisilla pienillä nappulaliigaseuroilla). Se pitäisi siis olla verotettavaa tuloa, koska se on silloin vastikkeellsita.

Tuomareille, tai kelle tahansa vapaaehtoiselle maksetut verottomat kilometrikorvaukset ja päivärahat tulee AINA ilmoittaa Verohallintoon. Tämä edellyttää yhdistykselle Y-tunnuksen hankkimista. Ilmoituksen tekeminen ei ole vaikeaa, mutta se olisi tehtävä, kun verottomasti maksetaan.

Erityisesti koiraseuroissa ja agility-yhdistyksissä (mutta nyt on tullut myös suurempia yhdistyksiä esille oman työn kautta) on paljon näitä tapauksia, joissa ei joko välitetä tai tiedetä näistä asioista. Toivoisin että tätä asiaa käsiteltäisiin vaikka Putkeen-lehdessä tai Koiramme-lehdessä, että miten nämä asiat pitäisi hoitaa laillisesti.

Mutta nämä asiat on aika hyshys seuroisa, eikä niistä saa puhua ääneen.

Tässä on linkki Verohallinnon kantaan yhdistyksen verotuksellisista asioista: https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48059/yleishyodyllisten_yhteisojen_ja_julkisy/

Sanon vielä, että olen useammassa yhdistyksessa aktiivi, ja talkoilen mielelläni sen minkä toivotaan, en katso sitä velvollisuudeksi (tekisin vaikka ei olisi pakko). Ja joo, saan veronalaista etua, jota ei veroteta.----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]