Re: Maalialueen erikoisjärjestelyt?


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Hmmm , Lokakuun 26, 2017 kello: 23:35:30
----------------------------------------------------------------------

Re: Maalialueen erikoisjärjestelyt?

Vastineena juttuun: Re: Maalialueen erikoisjärjestelyt?, jonka kirjoitti: Suomen lainsäädäntö , Lokakuun 24, 2017 kello: 20:54:36:

Suomen lainsäädäntö kirjoitti:
» Maailmalta mallia kirjoitti:
» » Edellisen kanssa samaa mieltä. Mikä siinä onkin, että me suomalaiset saadaan koiramme agressiivisiksi ja kuumumaan ihan hulluna?

» » Aika monet isot kisat olen ulkomailla kisannut, eikä _missään_ MM-kisoja lukuunottamatta ole eristettyä lähtö- ja maalialuetta. MM-kisoissakin se on lähtökihtaisesti siksi, että koiria valvotaan niin tarkasti siruntarkustuksen yms muodossa ja toki rauhoitettu alue on siistimmän näköinen. Mutta esim. joukkuekisassa sielläkin muu joukkue odottaa koirineen maalissa eikä se aiheuta mitään hämminkiä.

» » Norwegianin openissa näkyi sielläkin olleen maaliintulo suoraan yleiselle käytävälle ja vielä molemmin puolin sitä kun kenttiä oli neljä.

» » Ensisijaisesti meidän pitäisi opettaa koirista sosiaalisempia ja paremmin toisia sietäviä sanon mä. Irtokoiriin/remmissä haistelemaan tuleviin koiriin suhtaudutaan ulkomailla ihan pikkuisen erilailla kuin Suomessa ja luulen siinä olevan sen merkutyksellisen seikan.

» Suomen lainsäädäntö on iso syyllinen. Ei saa koirat kulkea vapaina tai mitenkään olla osa normaalia yhteiskuntaa vaan kytkettyinä pitää kulkea ja mieluiten poissa näköpiiristä. Koirien pitäisi olla äänettömiä, hajuttomia ja näkymättömiä. Niin ja tietenkin kusemattomia ja ulostamattomia. Ihme ettei koiria ole kielletty täällä kokonaan.

En oikein ymmärrä pitäisikö koirien saada juosta kaupungissa vapaana ? Liikenteen seassa. Kukaan tuskin haluaa kuunnella koiran haukkumista aamusta iltaan. Kyllä koira viha on usein ihan itse aiheutettua sorry. Onhan toki ihmisiä jotka kakasta tykkää varsinkin kengänpohjissa omalla pihalla jne:lleen. En nyt muista miksi kutsutaan tälläistä piirettä. Minulla koirat lenkillä aina vapaana ei ole sanomista tullut 35 vuoteen. Toki asun maalla mutta se on ns oma valinta. En tälläistä koiralaumaa kaupunkiin edes hankkisi. Rotujakin miettisin tarkkaan. Pääseekö ns tekemään lajin ja rodunomaista puuhastelua kerrostalossa. Tiedän yhden tyypin jolla on haastavat metsäkoirat kaupungissa mutta ne viedään autolla metsiin päivittäin kunnon lenkeille ja viikonloput ollaan retkillä ym. Eli ihan omia valintoja ja viitseliäisyydestä kiinni. Ja muut täytyy ottaa huomioon kaikki ei pidä koirista syystä tai toisesta.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]