Re: Sm mittaukset


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti normaalikokoinen , Kesäkuun 20, 2017 kello: 11:26:33
----------------------------------------------------------------------

Re: Sm mittaukset

Vastineena juttuun: Re: Sm mittaukset, jonka kirjoitti: Eulaalia , Kesäkuun 20, 2017 kello: 10:38:13:

Eulaalia kirjoitti:
» pikkumedi kirjoitti:
» » cms kirjoitti:
» » »
» » Nämä mittaukset eivät ole kiusantekoa. Minä näen ne korjaavana toimenpiteenä vuosia vallinneeseen ja koko ajan pahentuneeseen epäkohtaan. Hyvin näytti SM-kisoissa yksikin "minikoira" hyppivän medihyppyjä (olivat siis 5 cm korkeampia kuin aiemmat suurimmat sallitut minihypyt) ja meni vielä mediluokassa finaaliradalle.

» » Kaikki, jotka ovat keplottemalla päässeet väärään säkäluokkaan ovat varmasti nyt kauhuissaan, koska joutuvatkin nyt vaihtamaan luokkaa. Varmasti joukossa on paljon myös aivan tietämättään "väärälle" tuomarille mittaukseen menneitä, mutta sille ei nyt vaan voi mitään.

» » Toivottavasti nämä mittaukset jatkuvat ja vielä tästä yleistyvät. Kiitos SAGI!!!

» Onko arvokisat se oikea aika ja paikka alkaa muuttaa säkäluokkaan? Oman koirani kohdalla medistä maxiin muutto tietäisi kisojen keskeyttämistä. Jos muut aikaisemmat tuomarit eivät ole nähneet tarpeelliseksi asiaan puuttua, miksi just SM kisoissa? Ja on paljon puhuttu siitä, että pikkumaksi luokan tulo on riski koiran terveydelle, kun vauhti nousee hyppyjen alentuessa. Eikö se sama tilanne ole niillä, jos luokka muuttuisi yhtäkkiä arvokisoissa alaspäin?

» Keplottelemalla??? Kuka keplottelee? Koira, omistaja vai tuomari? Vai kaikki yhdessä? Eikö se ole tuomari, joka edustaa sääntöjä, ja jonka vastuulla asian oikeuden toteutuminen makaa?

Ajankohta ei tosiaan ole oikea, tosin onhan tässä voinut mittauttaa koiraansa vaikka eo-karsinnoissa. Mutta kyllä se pienen koiran kanssa tuntuu epäreilulta, että on vuosia hävinnyt niille ylisuurille, heidän viedessä sertit ja voittonollat. Koiran koko kuitenkin vaikuttaa vauhtii merkittävästi, samoin hypyt ovat helpompia. Samoin etenemiä on perusteltu sopiviksi, kun ylisuuret ovat aikaan hyvin ehtineet... vuosia epäoikeudenmukainen käytäntö nyt sitten lävähtää kasvoille toisillekin tyypeille.

Ainakin mineistä puuttui muutama rankingin kärkikoirakko.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]