Re: Uudistunut agi..


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Maalaisjärki , Toukokuun 8, 2017 kello: 17:33:07
----------------------------------------------------------------------

Re: Uudistunut agi..

Vastineena juttuun: Re: Uudistunut agi.., jonka kirjoitti: Arto , Toukokuun 7, 2017 kello: 10:09:08:

Arto kirjoitti:
» Toisenlaista Faktaa kirjoitti:
» » Eniten koiran agiuran päättymiseen ja/tai loukkaantumiseen johtunut syy on törmääminen tai putoaminen esteeltä.

» » Kerro, miten lisääntyvä vauhti vähentää tätä riskiä?

» » Kilpailusuorituksissa tehdään todella vähän hyppysuorituksia, verrattuna harjoitteluun. Onko kilpailussa suoritettava hyppy millään tavalla verrattavissa harjoitelussa tehtäviinn hyppymääriin, oli hyppykorkeus sitten mitä tahansa?

» » Miten harjoituksissa alenevien hyppykorkeuksien kautta kasvava käännösnopeus vaikuttaa nivelien rasitukseen? Mitä pitävämpi alusta, niveliä kasvattavalla rasituksella on paljon enemmän kuluttava vaikutus, kuin hyppykorkeuksilla. Luut ja nivelet eivät mene rikki luontaisesti tapahtuvalla hyppäämisellä, vauhdista ja korkeudesta huolimatta ja päinvastoin!

» Mitä on käännösnopeus? Miten se määritetään? Miten sitä mitataaan? Mikä vaikuttaa siihen? Hyppykorkeudet, koirien rakenteen erot, ohjaus? Mennään sellaiselle alueelle, jota on todella vaikea tutkia.

» Näinä vaihtoehtoisten faktojen aikoina jokaisella saa olla oma käsitys totuudesta, mutta hyvä lähtökohta rakentavalle keskustelulle voisi olla se, että pohjana käytetään niitä tutkimuksia, joita on jo tehty.

» Yksi asia, jota on aika mahdoton tutkia, mutta johon voi päästä kun seuraa ja oppii tuntemaan koiria, on se mitä koiran päässä liikkuu. Emily Birchin viimeisessä tutkimuksessa (2016) todetaan, että koirat ponnistavat kauempaa kun hyppykorkeus nousee (tiettyyn rajaan saakka). Miksi näin käy? Miksi koira haluaa ponnistaa kauempaa? Jos siihen osaa vastata oikein, niin ymmärrys hyppykorkeuden ja vauhdin suhteesta saattaa avautua ihan eri tavalla rasitusten ja loukkaantumisriskien kannalta.

» Hiukan ihmetyttää se, että kilpailulajissa, jossa nopein koira voittaa, ollaan huolissaan vauhdin kasvamisesta. Pitäisiköhän ottaa joku Evirasta mukaan keskusteluihin ja sääntöjen laatimiseen, SAGI?


Kyllähän tämän jo maalaisjärkikin kertoo. Vauhdin kasvaessa taatusti sattuu kovempaa, kun törmätään rimoihin/esteisiin tai pudotaan kontaktiesteiltä.

Kovemmassa kaarrevauhdeissa ja kovammasta vauhdista tehtävät pysäyttämiset ja käännökset aiheutta kovammat voimat elimistöön, kuin hitaasta vauhdista.

Eiköhän tähänkin joku tutkimus jostain löydy, kun on taatusti helpommin todennettavissa, kuin nyt mainitut tutkimustulokset!----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]