Re: Uudistunut agi..


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Materiaali maailmalla , Huhtikuun 26, 2017 kello: 16:11:23
----------------------------------------------------------------------

Re: Uudistunut agi..

Vastineena juttuun: Re: Uudistunut agi.., jonka kirjoitti: tutkimus , Huhtikuun 26, 2017 kello: 13:00:54:

tutkimus kirjoitti:
» Arto kirjoitti:
» » Tutkimuksia aiheesta on jo tehty jonkun verran. Uskoisin, että näistä ollaan oltu tietoisia myös asioista kiinnostuneiden taholla.

» » Loukkaantumisriskeistä ja mihin kohdistuvat koirissa:

[...]
» » Edellisessä tutkittu kahdella hyppykorkeudella (7% alle ja 51% yli säkäkorkeuden) eri kokoisilla maksikoirilla. Toisin sanoen mikä vaikutus on kun juuri alle rajan oleva koira hyppää medeissä ja juuri yli rajan oleva makseissa täysillä korkeuksilla. Agilityn äitimaassa Englannissa (KC) lopputulos taisi olla, että lisättiin vaihtoehdoksi kisoihin Lower Height Option eli kaikki maksit hyppää 55cm. Ei siis ilmeisesti huolta vauhtien kasvusta.

[...]
» » Edellisessä on tutkittu tarkemmin hyppykorkeuden vaikutusta kisaavilla koirilla ja todettu, että 126% tai yli säkäkorkeuden aiheuttaa ongelmia, koska koirat alkavat olla lähellä hyppykapasiteettinsa rajoja ylläpitääkseen maksimaalista vauhtiaan (kilpailun yksi päätarkoitus?). Koira alkaa ponnistamaan lähempää rimaa ja alastulosta tulee jyrkempi.

[...]
» » Huomioitavaa tutkimuksissa on myös se, että suurimmaksi riskiryhmäksi on todettu nykyisen maksiluokan ala-rajalla olevat bordercolliet hyvin ymmärrettävistä syistä. Siksi juuri bc:eitä on käytetty testeissä ja se on ihan perusteltua. Jos tämän ryhmän riskejä saadaan pienennettyä, muutkin siitä hyötyvät.

» Ja mineillä ei ole tutkittu, koska?

Noin karkeasti voidaan todeta, että Suomen ulkopuolella lajin harrastajista reilusti yli puolet kilpailevat meikäläisittäin makseihin lukeutuvilla koirilla eli tilastollisesti merkittävän määrän aineistoa saa vain paljon paljon helpommin kasaan tutkimalla tilannetta maksiluokan alarajalla. Koiran koosta johtuen voimat ovat myös absoluuttisesti suurempia, mikä voi tehdä niiden tutkimisen helpommaksi. En usko, että kyse on mitenkään minien vähättelystä vaan olosuhteet vaan suuntaavat tutkimuksen helpommin makseihin, koska tutkimusaineistoa on helpommin saatavilla.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]