Re: Onko totta?


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Laura M , Huhtikuun 24, 2017 kello: 19:29:29
----------------------------------------------------------------------

Re: Onko totta?

Vastineena juttuun: Re: Onko totta?, jonka kirjoitti: Hmm , Huhtikuun 24, 2017 kello: 17:07:20:

Hmm kirjoitti:
» Laura M kirjoitti:
» » Hmm kirjoitti:

» » » Kun olet noin nokkela, annappa esimerkki nimiä kärjestä jotka kuuluisivat pikkuluokkaan? Göötit ainakaan tuskin kuuluvat pikkumineihin kokonsa puolesta.

» » Miksi pikkuminiluokan voittajien edes pitäisi tulla nykyisestä miniluokasta?

» » Minä näen tässä erittäin suuren mahdollisuuden uusien rotujen ja harrastajien tuloon. Säkäluokat eivät edes kisaa toisiaan vastaan vaan koirat saman säkäluokan sisällä muodostavat sen kilpailun. Sillä ei ole merkitystä onko jossain luokassa kärki nopeampi tai hitaampi kuin toisessa säkäluokasssa.

» » Pikkumineissä voisi tulevaisuudessa olla kisaamassa esim chihut, perhoset, pienet russelit, kleinit, toyterrierit, pienet valkoiset (havannat, maltankoirat yms.) ja varmasti monta muutakin rotua, joille nykyiset hypyt (varsinkin 35) on olleet suhteessa liian suuria.

» Tässähän se just tulee. Entäs kun on se esim. kleini, perhonen tai russeli joka kisaakin miniluokassa koska on sen 28 tai yli korkea. (Näitä tulee varmasti olemaan juuri se muutama) Mitä mahdollisuuksia niillä on pelkkien borttereiden tai shelttien seassa? Kyllä se tulee olemaan niin, että valtarodut tulevat viemään kaikki kisat, niinkuin maksi luokassa, kun minimini luokka otetaan käyttöön. Ei siinä ole pahemmin muilla roduilla asiaa. Tai ainakaan itselleni ei tule mieleen mitään erityistä erirotuista koiraa joka voisi pärjätä näiden tiettyjen rotujen seassa mini luokassa. Toki rodun valinta kysymys. Harmi vaan niitä kohtaan jotka ovat valinneet rodustansa isot edustajat ajatellen nykyisiä sääntöjä, nyt se kääntyy niitä vastaan. Esim. Pinsereissä on juuri näin.

Me ajatellaan tässä vissiin ihan eri tavalla. En näe miten se rotuisekseen suuri kääpin tai muu, joka nykyään kisaa miniluokassa on yhtään heikommassa asemassa tulevaisuuden miniluokassa? Onhan se varmaan luokan kokorajoissa pienimmästä päästä, mutta ihan yhtä monta senttiä se on nytkin niitä isoimpia koiria matalampi. Tulevaisuudessa vielä rimankorkeudetkin laskevat.

Aina tulee olemaan rotumääritelmään nähden liian pieniä ja liian suuria koiria. Mutta minusta tämä mikro luokka takaa myös rotumääritelmän mukaisille kääpiökoirille mahdollisuuden kisata agilityssä omantasoistensa kanssa.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]