Re: Maalialueen erikoisjärjestelyt?


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Juhlamokkaa , Maaliskuun 22, 2017 kello: 08:56:08
----------------------------------------------------------------------

Re: Maalialueen erikoisjärjestelyt?

Vastineena juttuun: Re: Maalialueen erikoisjärjestelyt?, jonka kirjoitti: jesuppa , Maaliskuun 22, 2017 kello: 07:28:36:

jesuppa kirjoitti:
» Kolahtiko kirjoitti:
» » Häh? kirjoitti:
» » » Häh kirjoitti:
» » » » Koira ei ole terve, jos se puree omistajaansa. Kyse ei millään tavalla ole terveestä toiminnasta.
» » » » Mikään rotumääritelmä ei myöskään tunne puru-ominaisuutta näissä kevyen luokan harrastuskoirissa ( huom. erikseen palveluskoirien määritelmät) tai tätä agility-koiran kuumumista. Sellaisia rotuominaisuuksia ei ole olemassakaan. Kuten ei myöskään ole olemassa rotua, joka olisi syntynyt tai jalostettu agilityyn. Jos näin olisi, niin ei tarvitse edes treenata. Toki agilitykoirissa on yksilöitä, joita ei voi edes jalostaa niiden rotuvirheiden vuoksi.

» » » » Agilitykoiran kielteisetkin ominaisuudet ovat harjoiteltuja ja sallittuja erityisesti omistajan ruokkimia ongelmia. Kuten on sekin, että osalla koirat huutaa kuin heikko päiset, eikä kukaan edes yritä kieltää hiljaiseksi.
» » » » Maalialueen tai lähtöalueen riehuminen on myös opeteltu vika, sillä monet esimerkiksi yllyttävät erilaisilla leluilla ja köydessä roikkumisella koiran raivon partaalle. Näkeehän se lähtöalueella, kun jo paikallaan oleminen ja lähtöluvan odottaminen on vaikeaa.

» » » Mitä sitten? Typerää vetää jotain rotuominaisuuksia asiaan. :D Se on ihan ohjaajan oma asia, jos antaa koiransa purra itseään (tai näykkiä, eipä nuo tilanteet ole puremista nähnytkään).

»
» » Koira joka puree omistajaa tai repii vaatteet päältä ei ole terve. Koirassa on vika ja ohjaajassakin. Ohjaaja ei hallitse haukkuansa. Yliärhäkkyyttä ei kannata suosia. Käyttislinjan koirat on ihan erikseen. Ei ole myöskään vain omistajan asia, sillä osallistuessaan viralliseen kokeeseen säännöissä on maininta asiasta eli koira ei saa olla vihainen, käyttäytyä huonosti, vastoin rodun ominaisuuksia ja jne jne jne jne .

» No ei tasan ole agilityn säännöissä, että koira ei saa käyttäytyä vastoin rodun ominaisuuksia. Anteeksi, sain aamukahvit lensi näytölle. :D

» Ei oman ohjaajan pureminen valtaosalla ole aggressiivisuutta. Kannattaisi perehtyä sanan määritelmään ennen kuin sitä käyttää. :)

Kannattaa tutustua sääntöihin ja organisaatioihin, ennen kuin alkaa toisia osoitella. Koira ei ole oikeissa käsissä, luonteeltaan terve tai soveltuva lajiin jos puree omistajaa tai koira on aggressiivinen millään tasolla . Silloin vaikuttaa koira olevan omistajan pomo tai sairas luonne.
Luepa Kennelliiton säännöt, ja ohjeistukset kokeisiin joihin myös agility kuuluu. Koiran tulisi olla käsiteltävissä. Jos esim, näyttelyssä koira käyttäytyy aggressiivisesti niin saa hylätyn ja kokeissakaan ei hyväksytä aggressiivista käytöstä. Siitäkin seuraa raporttia ja hylkäys. Kannattaa myös lukea kennelliiton säännöt. Ei koiralta, ei koiran hallitsijalta / kisaajalta sallita hylkääviä käytösmerkintöjä tai kilpasuorituksia. Se, että agilitytuomarit sallivat aggressiivisuuden on vastoin agisääntöjä sekä agility kuuluu kennelliiton alaisuuteen ja sitä kautta myös koskee ns. kansainväliset säännöt. Hylsy on Hylsy. Vihainen on vihainen.
Näykkivä koira kertoo siitä, että kasvatus ja koulutus on jäänyt pahasti vaiheesen eli suorittamatta. Näykkiminen ei ole luontaista koiralle , varsinkaan ihmistä kohtaan.
Kysymys on myös turvallisuudesta eli koiran puruvoimat on aika kovat.
Eli voit imeä kahvisi ruudulta takaisin, mutta älä väärään henkeen.----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]