Re: Maalialueen erikoisjärjestelyt?


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Pysytään aiheessa , Maaliskuun 21, 2017 kello: 22:13:56
----------------------------------------------------------------------

Re: Maalialueen erikoisjärjestelyt?

Vastineena juttuun: Re: Maalialueen erikoisjärjestelyt?, jonka kirjoitti: hiukan ohi aiheen , Maaliskuun 21, 2017 kello: 17:41:21:

Tässä ei ole kukaan sanonut että kyseinen koirakko ei olisi taitava, eikä kukaan ole haukkunut ohjaajaa. Koirakko tekee upeeta yhteistyötä, mutta se upeus loppuukin sitten maalissa. Tilanne on varmasti kurja myös koiran ohjaajalle ja varmasti kaikki toivoo että koiran ongelma saataisiin kuntoon.

Kiusaamisestakaan ei mielestäni voi puhua. Keskustelua käydään ihan oikesta tilanteesta ja ongelmasta. Ja tämä koskee ihan kaikkia. Agressiivisesti käyttäytyvän koiran kanssa ei kilpailla! Itse en ikinä pystyisi ottamaan riskiä tietoisesti että minun koirani käy jonkun päälle siksi että haluan vaan kisata, oli koirani millainen tahansa.
En tosiaan haluaisi sellaista harteilleni että tietoisesti tuhosin ehkä jonkun toisen koiran kisauran.

Ohjaajan tulisi korjauttaa koiran käytös ja palata sen jälkeen kisakentille kun koira ei ole vaaraksi muille.
Ketään ei kiinnosta kenen koira napsii omaa ohjaajaa maalissa. Se on ihan jokaisen koirakon välinen asia. Niin kauan kun se ei häiritse ulkopuolisia niin sillä ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa.

Mutta se on tosiasia että kenekään ei tarvitse joutua pelkäämään kisoissa että jonkun toisen koira käy omansa päälle. Oli se maalialueella (joka on kaikille sama), tai radan reunalla kisoja katsoen.

Seuraavaksi kohteena voi olla koiranpentu, tai ihmislapsi väärässä paikassa. Tai ihan yhtä paha on jonkun kanssakilpailijan koira. Onko se todella reilua että tiedetään koiran ongelma ja jokainen startti on riski tällä hetkellä.
Onko se reilua että kyseinen koira käy jonkun toisen viattoman päälle, jonka kisaura on siinä. Kyseessä voi olla herkkä koira joka ei ikinä enää halua tulla halliin.

Onko se reilua että muut saavat jännittää omaa lähtövuoroaan, ja miettiä sitä miten toimia jos lähtee kyseisen koirakon jälkeen radalle. Tai missä uskaltaa oman koiransa kanssa odottaa vuoroaan tai seurata kisoja.

Toivottavasti kaikki saavat nauttia kisaamisesta ilman pelkoa. Todella toivon että myös tämä koirakko, mutta vasta sitten kun sen ongelma on saatu kuntoon ja koira haluaa palkkautua oikealla tavalla. Eli hakeutumalla oman ohjaajan luo maaliin tullessa.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]