Re: Maalialueen erikoisjärjestelyt?


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti jesuppa , Helmikuun 22, 2017 kello: 16:40:19
----------------------------------------------------------------------

Re: Maalialueen erikoisjärjestelyt?

Vastineena juttuun: Re: Maalialueen erikoisjärjestelyt?, jonka kirjoitti: Vieteillä on eroa , Helmikuun 21, 2017 kello: 16:48:07:

Vieteillä on eroa kirjoitti:
» jesuppa kirjoitti:
» » Vieteillä on eroa kirjoitti:
» » » Maalialueen on oltava riittävän rauhallinen ja mitään turhia koiria ei sen läheisyydessä tule olla. Koirat toimivat erilaisilla vieteillä ja myös sellaisella koiralla, joka selvästi saalistaa tulee olla mahdollisuus osallistua agilityyn. Vietin hyödyntäminen agilityssa ei tee koirasta aggressiivista, mutta saalistaminen voi olla muille koirille vaarallista, mikäli ne seisovat maalialueella "palkintona". Muiden ohjaajien on tämä tiedostettava ja pysyttävä poissa sieltä maalialueelta koiransa kanssa. Jos hyökkäys tapahtuu, niin maalialueella koiransa kanssa seisovat ovat suurempia syyllisiä hyökkäykseen kuin radalla oleva ohjaaja.

» » Ai ihanko viettipommin ohjaaja on täysin syytön? Melko mielenkiintoinen tulkinta. Itse välttelen maalialueella seisoskelua, mutta melko monissa kisoissa täytyy kulkea maalialueen takaa tai ainakin sen lähistöllä.

» Jos jäi kaksi viimeistä riviä innostuksen tiimoilta lukematta, niin siellä luki adjektiivi SUUREMPIA. Se että joku on SUUREMPI, ei vapauta sitä PIENEMPÄÄ kokonaan vastuusta. - Näin meillä koulussa opettaja VERTAILUA opetti. Paljon on asioita, joita en kyllä oppinut, ehkä tässä on jäänyt jotain opettajalta kertomatta tai minulta ymmärtämättä.

» » Kyllä mä ensisijaisesti peräänkuuluttaisin riittävää hallintaa ihan joka koiralle ja sitä maalialueiden kunnollista karsinointia. Luulisi, että sääntöihin voisi lisätä selkeän kohdan siitä, niin asiassa ei olisi mitään tulkinnan varaa.


Anteeksi kärjistykseni, mutta kyllä tuossa melkein kokonaan vierität syyn sille maalialueen tuntumassa olevalle. Valitettavan usein kisoissa siellä vain on pakko olla, joko radalle mennessä tai vähintäänkin sieltä poistuessa. Kyllä SUURIN vastuu on sillä, jonka koira hyökkää toisen päälle. Jos koiraa varten tarvii ihmismuureja rakentaa, niin sen paikka ei tosiaan ole kisoissa. Käsittämätöntä, että joku sellaisen vie kisoihin. Ihanaa viisastelua muuten sinun kommenttisi. ;)


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]