Re: Ongelma html-tiedostoon tallennuksessa


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti ITe , Lokakuun 31, 2016 kello: 12:26:41
----------------------------------------------------------------------

Re: Ongelma html-tiedostoon tallennuksessa

Vastineena juttuun: Re: Ongelma html-tiedostoon tallennuksessa, jonka kirjoitti: Tää on niin tätä , Lokakuun 29, 2016 kello: 00:03:13:

Loistavaa, että Timo on kehittänyt jo aiemminkin monipuolista ohjelmaansa edelleen. Hän on tehnyt vuosien varrella seuroille suuren palveluksen tekemällä valtavan kehitystyön suomalaisen tulospalvelun eteen. Hänen sovelluksensa on hänen omansa ja hänen palvelustaan seurat maksavat suoraan pientä korvausta Timolle jollakin periaatteella, jota en edes tarkasti tiedä eikä minun tarvitsekaan tietää. Se on täysin Timon ja seurojen välinen asia, eikä siinä SAGIlla tulekaan olla mitään roolia vaan kyseessä on toisen tarpeesta ja toisen halusta palvellla. SAGI ja Timo ovat tehneet vuosien varrella myös jonkin verran yhteistyötä, mutta taaskin täytyy totuuden nimissä todeta, että en edes tiedä, missä kaikissa asioissa ja kuinka laajasti. Lähtökohtana kuitenkin aikoinaan oli, että SAGI määrittelee raamit tiedostoille eli standardoi asemansa turvin määrättyjä kilpailu, kilpailija ja tulostietoja eli käytännössä luo puitteita erilaisille järjestelmille. On sitten palveluntarjoajien (eli Timon ja muiden kehittäjien) vastuulla tehdä niin niin hyvät palvelut kuin mahdollista. Koska Timon palvelun laatu ja taso oli erinomaista jo vuosia sitten, SAGIssa keskitettiin määrättyjä kehitysosuuksia Timon kautta toteutettavaksi ja näistä palveluista hänelle jotain kehitysrahaa maksettiinkin, mutta tosiasiassa ainakin minun näkemykseni mukaan vain minimaalisesti verrattuna palveluiden tasoon ja kattavuuteen. Viimevuosien panostuksista en tiedä henkilökohtaisesti yhtään mitään, joten siltä osin olen ulkona kuin lumiukko ja on parempi olla arvailematta mitään, koska kuitenkin siinä menee metsään.

Se mihin tartun koskeekin sitä, mikä on tai mikä voisi olla SAGIn rooli softakehityksessä. Minusta se jakautuu eri osa-alueisiin, mutta oman näkemykseni mukaan SAGI edelleen on ensisijaisesti puitteiden luoja. Varsinainen softakehitys on parempi tilata ulkopuolisilta, mikäli jotain softaa halutaan SAGIn nimiin hankkia. Toisaalta ei ainakaan minusta ole SAGIn tehtävä mitenkään estää sitä hienoa kehitystyötä, jota tehdään SAGIsta riippumatta vapaaehtoisesti joko harrastusmielessä tai ansionhankintamielessä seurojen tai harrastajien varoin. Vaikea on edes kuvitella, miten ideoiden sääteleminen olisi edes mahdollista ja vielä vaikeampi on kuvitella mitä siitä kukaan hyötyisi. Sen sijaan, omasta mielestäni olisi hyvinkin hyödyllistä vaikkapa jälkikäteen rahoittaa SAGIn varoista mitä tahansa loistavaa IT-projektia, mikäli siitä on harrastajille ja seuroille hyötyä ja hyöty olisi mahdollista niille kohtuullisella panostuksella kanavoida. Tämä tietysti sillä ehdolla, että kehittäjää itseään tällainen jälkikäteen tapahtuva rahoitus kiinnostaa. On toisaalta myös sellaisia projekteja, joissa tarve selvästi lähtee SAGIsta ja silloin kyseessä on taas tilaustyö.

Agilityn harrastamisessa sivutaan yhä useammin sellaisia osaamisen alueita, joissa edellytetään vahvaa ammatillista osaamista ja pelkkä harrastusosaaminen ei asioiden toteuttamiseksi tai laadun takaamiseksi riitä. Kysymys ei aina ole edes osaamisesta vaan myös palvelun saatavuuden jatkumisesta yli harrastuskynnyksen. Silloin on niin harrastajien, seurojen kuin SAGInkin tunnustettava, että tätä tai tuota kokonaisuutta ei pystytä harrastusvoimin tai toimistotyönä toteuttamaan. Silloin on parempi ottaa lusikka oikeaan käteen ja kysyä halutaanko tuota soppaa syödä. Jos soppa on herkullista ja maistuu kaikille, niin kyllä on parempi hankkia ammattikokki kuin alkaa omin päin reseptejä vääntämään. Kaikki projektit ja sopat eivät nyt eivätkä tulevaisuudessakaan kuulu SAGIlle. On runsain määrin asioita, joiden toteutus ja rahoitus kuuluu harrastajille ja seuroille. Varmasti olisi hyödyllistä aina silloin tällöin keskustella noista rajapinnoista ja vastuualueista. Yksikertaisesti kaikista asioista ei voi vastuuta aina sysätä jollekin toiselle vaan täyty olla joku logiikka.

Silloin, kun jonkun asian toteuttamisella on laajempaa merkitystä ja siitä pystyy hyötymään enemmistö seuroista ja harrastajista, on helpompi suunnitella projekti SAGIn vastuulle. Mitä henkilökohtaisemmaksi tai seurakohtaisemmaksi hyödyt käyvät, sitä selkeämmin toteutus ja rahoitusvastuu tulee olla näillä itsellään. Eli jos haluat henkilökohtaisesti vain ja ainoastaan huippukoulutusta huippuvalmentajalta huippualustalla, niin minun mielestäni sinun tulee maksaa palvelusta itse. Jos haluat maajoukkueelle huippukoulutusta huippuvalmentajalta huippu alustalla, niin silloin kustannusvastuu voi olla liitolla. Tässä on selvä ero henkilökohtaisen ja yleisen edun välillä. Liiton tehtävä on palvella yleistä ei henkilökohtaista etua.

Timon softalaajennus palvelisi mielestäni yleistä etua aivan erinomaisesti, joten näkisin hyvin mielelläni sillä myös yleistä rahoitusta. Mutta tämähän on vain henkilökohtainen mielipide.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]