Re: Koirien mittaaminen kansainvälisissä arvokisoissa


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Laura M , Elokuun 22, 2016 kello: 11:52:57
----------------------------------------------------------------------

Re: Koirien mittaaminen kansainvälisissä arvokisoissa

Vastineena juttuun: Re: Koirien mittaaminen kansainvälisissä arvokisoissa, jonka kirjoitti: Yksi uusi kokoluokka! , Elokuun 22, 2016 kello: 10:52:54:

Taisit pyöristää aina ylöspäin tasa 10 cm etkä lähimpään?

Tämä +10 cm lisäys jokaisen säkäkorkeuteen ei ole oikeudenmukainen vaan lisäys pitäisi olla jotain prosenteissa. 20 cm korkealle sihulle +10 cm on 50 % säkäkorkeudesta kun taas 50 cm bordercollielle +10 cm on 20 %.

Yksi uusi kokoluokka! kirjoitti:
» puusilmä kirjoitti:
» » Tuntuu suorastaan kohtuuttomalle, että jos koirasi on 43 eikä 42,99 cm, hyppykorkeudet nousevat millin kymmenyksen takia 20 cm. Jos ero hyppykorkeuksissa olisi eri kokoluokkien välillä nykyistä maltillisempi, ei mittaus/kokoluokan määritelmä olisi niin merkityksellinen mitä se tällä hetkellä on. Ns. pikkumaksiluokka olisi välttämätön lisä nykyisiin kokoluokkiin.

» Valitettavasti aina joku on juuri ja juuri rajan väärällä puolella.
» Alussahan oli vain mini ja maksi. Haluttiin yksi koko luokka lisää, koska oli koirakoita jotka olivat juuri ja juuri rajan väärällä puolella. Nyt meillä on kolme kokoluokkaa ja sama ongelma.

» Jos määritellään joku raja niin aina joku on rajan väärällä puolella.

» Määritetään koiran säkäkorkeus pyöristettynä lähimpään 10 cm:iin ja sen jälkeen lisätään siihen 10 cm hypyn korkeudeksi. Sitten lajitellaan ilmoittautuneet kokojärjestykseen ja nostellaan rimoja sitä mukaa kun koko kasvaa. Palkitaan kolme parasta yhdessä mukautuvassa kokoluokassa.

» Otetaan esimerkiksi chihuahua. Säkäkorkeus on 15 - 25 cm. Pieni chihu hyppää 30 cm, iso hyppää 40 cm korkeat hypyt.
» Bordercollie 48 - 58cm hypyt siis 60 cm - 70 cm.
» Borderterrieri 40 cm hypyt 50 cm.
» Sheltti 32 - 42cm hypyt 50 - 50 cm.
» Belggari 56 - 66cm hypyt 70 - 80 cm

» Tosin tässäkin määrittelyssä joku on aina rajalla, 39.9 on 40 cm ja 40.1 on 50 cm.----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]