Re: Koirien mittaaminen kansainvälisissä arvokisoissa


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti kv-säännöt , Heinäkuun 29, 2016 kello: 22:23:28
----------------------------------------------------------------------

Re: Koirien mittaaminen kansainvälisissä arvokisoissa

Vastineena juttuun: Re: Koirien mittaaminen kansainvälisissä arvokisoissa, jonka kirjoitti: EiBortsunOmistaja , Heinäkuun 29, 2016 kello: 12:15:43:

EiBortsunOmistaja kirjoitti:
» Kyllähän se pitäisi olla niin, että kerran mitattu ja elämänsä tietyssä luokassa kisannut, pitäisi saada kisata arvokisoissa myös siinä luokassa, mihin on mitattu. Tai sitten pitäisi ottaa käytäntöön että joka koira mitataan aina sen 3 kertaa (ellei ole väh. 5 cm korkeampi kuin raja), ettei tule sanomista. Mutta arvokisoissa mittaaminen on aika rankkaa kilpailijalle, kun on joutunut kuitenkin maksamaan matkansa ja treenaamaan paljon kyseistä kisaa varten.

» Oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että kaikki rajatapauskoirat pitäisi päästää siihen alempaan säkäluokkaan, koska on se vaan epäreilua, että ihan rajalla oleva koira joutuu hyppäämään tosi paljon oman säkänsä korkeampia hyppyjä, ja ei välttämättä ikinä pärjää siinä luokassa pienen kokonsa takia. Mulla ei ole rajatapauskoiria, mutta itsellä saattaisi jäädä agilityssä kilpaileminen, jos vaikka medi-maksi-rajalla oleva 43 cm koira joutuu kisaamaan makseissa, ja 20 cm korkeammilla rimoilla, kun taas medeissä saattaisi pärjätäkin ihan hyvin.

Kv-arvokisojen mittauskäytäntö sovitaan FCI:n kollegiossa. Toki Suomi voi siellä vaikuttaa käytäntöihin, mutta päätös tehdään enemmistöpäätöksenä. Ja kun koira on kerran mitattu kv-arvokisoissa johonkin säkäluokkaan, se kisaa siinä aina kv-arvokisoihin osallistuessaan, vaikka olisi kansallisissa kisoissa mitattu eri säkäluokkaan ja kisannut siinä jo vuosia. Minusta kannattaa siis jo lähtökohtaisesti miettiä asiaa niin päin, että täällä saataisiin mittausten linja vastaamaan kv-linjaa. Mitä enemmän kansallinen käytäntö poikkeaa (esim. tuo rajatapaus aina alempaan säkäluokkaan tms.) sen todennäköisemmin meidän kv-arvokisaajamme joutuvat noiden rankkojen kokemusten eteen.

Minusta esim. se, että maajoukkue- ja tulevissa EO-karsinnoissa sijoittuneet uusintamitattaisiin (mahdollisimman tarkkaan kv-käytännön mukaan) aina, on ihan järkevä ehdotus. Se siirtäisi "kokotarkkailupaineen" oikeaan paikkaan, eli potentiaalisiin kv-arvokisaajiin, ja myös totuttaisi heidät uusintamittauksiin. Tämäkin ehkä osaltaan helpottaisi ensimmäistä kertaa kv-arvokisoissa edustavien kisastressiä. Samalla se edistäisi tarkkuutta ja puolueettomuutta myös "tavismittailussa", koska ensi kertaa mitattavien ykkösluokkalaisten urakehitystä on vaikeaa ennustaa.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]