Re: Top Team


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Sanna L. / TopTeam-valmennustiimi , Heinäkuun 7, 2016 kello: 13:01:10
----------------------------------------------------------------------

Re: Top Team

Vastineena juttuun: Re: Top Team, jonka kirjoitti: ropi , Heinäkuun 6, 2016 kello: 10:51:50:

Valmentajan näkökulmasta hakuprosessi saatiin tänä vuonna miellyttävän jouhevasti vietyä läpi, vaikka jokaisella valintoihin osallistuneella valkulla olikin katsottavanaan noin 96 * 5 ~ 500 (!!) minuuttia hakijoiden ennakkotehtävinä lähettämiä videoita. Keskeisin syy sujuvuuteen oli KYLLÄ/EHKÄ/EI-jako, jonka jokainen valkku teki ennen yhteispalaveria kunkin hakijan hakemukseen ja ennakkotehtäviin tutustumisen yhteydessä.

Jokaisen valkun KYLLÄ/EHKÄ/EI-arvio perustui hakuilmoituksessa mainittuihin valintakriteereihin (ja vain niihin):
"Valintoja tehtäessä valmentajatiimi arvioi ohjaajan agilityosaamista sekä koiran estevarmuutta ja esteiden suoritusnopeutta. Lisäksi arvioidaan ohjaajan asennetta, motivaatiota, sitoutumista ja yleistä soveltuvuutta TopTeam-valmennuskokonaisuuteen. Myös hakijan alueellinen sijainti, aiemmin saavuttama kilpailumenestys, hakijan ikä (nuorisohakijat), hakijan parastatus sekä aktiivisuus lisenssiyhdistyksessään otetaan huomioon valintoja tehtäessä."

Tämä johti siihen, että huolimatta siitä, oliko yksittäinen valkku painottanut arviossaan sitten ohjaajan fysiikkaa/motivaatiota/sitoutumista, koiran vauhtia/virettä/esteosaamista vai koirakon yhteistyötä, koirakon ryhmään sopivuus oli selvä, jos valtaosa valitsijoista oli arviossaan yhtä mieltä. Tarkempi keskustelu käytiin lopuista koirakoista hakija kerrallaan. Kahden tasavahvan hakijan tilanteessa seura-aktiivisuus ratkaisi, kumpi ryhmään valittiin.

Tärkeänä valintaperusteena käytettiin tälläkin kaudella sitä, onko juuri tällä valmennustiimillä riittävästi annettavaa koirakolle. Meidän ei kannata valita ryhmään sellaisia koirakoita, joiden kehityksen tukemiseksi oma osaamisemme ei riitä tai joille tämäntyyppinen valmennus ei sovi. Tällaisia olivat esimerkiksi kaikki hyppyongelmaiset koirat.

Aikaisempina vuosina (ennen viime kautta) TopTeam on ollut kohdistettu vahvemmin kansallisella kärkitasolla jo kisaaville, valmiille koirakoille. Viime kaudesta alkaen myös potentiaaliset tulevaisuuden toivot ovat olleet enemmän kuin tervetulleita mukaan. Tästä syystä tämän hetkisen osaamistason mittaaminen esimerkiksi TopTeam-testikilpailujen muodossa ei palvelisi sitä tarkoitusta, jota me tämän kauden valmennustiimi painotamme.

Viime kauden valintaprosessiin sisältyivät sekä ennakkotehtävävideot että näyttötilaisuus elokuussa Liedossa. Totesimme kuitenkin heti tilaisuuden jälkeen, että vain hyvin harvan koirakon kohdalla ennakkotehtävistä tekemämme arvio muuttui testitilaisuuden myötä. Tästä havainnosta oppineena päätimme heti viime kauden tilaisuuden jälkeen, että mikäli meidät valitaan jatkokaudelle ja voimme asiaan vaikuttaa, testitilaisuutta ei seuraavana vuonna järjestetä. Siitä saavat hyödyt ovat merkittävästi pienemmät kuin siitä sekä SAGIlle, meille valkuille että erityisesti jokaiselle hakijalle tuhansien ajettujen kilometrien muodossa aiheutuneet kustannukset.

Tässä kuvaus kauden 2016-2017 TopTeam-valmennustiimin ajatuksista tiimin valintoja kohtaan. Joku toinen valmennustiimi painottaa varmasti erilaisia asioita, mutta ne ovat sitten heidän juttunsa :)


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]