Re: Karsintojen 15sec sääntö


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti ?? , Kesäkuun 30, 2016 kello: 22:31:07
----------------------------------------------------------------------

Re: Karsintojen 15sec sääntö

Vastineena juttuun: Re: Karsintojen 15sec sääntö, jonka kirjoitti: ITe , Kesäkuun 30, 2016 kello: 18:10:46:

ITe kirjoitti:
» Sillä, että MM-karsinnoissa pyritään noudattamaan samankaltaisia menettelytapoja, kuin mitä varsinaisissa MM-kisoissakin noudatetaan, on aina pyritty kahteen tavoitteeseen:

» - Koirakot tietävät, minkälaisia käytäntöjä on sääntöjen mukaan odotettavissa varsinaisessa MM-kisassa ja voivat niitä harjoitella.

» - Suomen maajoukkueeseen ei vahingossa pääsisi sellaista koirakkoa, joka ei selviäsi MM-kisojen menettelytavoista. Olisi todella huono tilanne, jos vaikkapa joukkuekisassa jo etukäteen tiedettäisiin olevan koirakon, joka ei MM-menettelyistä selviäsi.

» Tiedän, että aina ei järjestäjä ole joitakin ennakkoon ilmoitettuja menettelyitä valvonut ja toisinaan taas valvonut väärin tai jopa yli-innokkaasti. Tälle ei kuitenkaan voida Suomessa ennakkoon mitään. Kannattaakin keskittyä niihin asioihin, joille jotain on tehtävissä. Oleellista on ymmärtää, että MM-karsinnoissa haetaan koirakkoja, joilla on paremmat mahdollisuudet menestyä MM-kisoissa kuin niillä, jotka jäävät Suomeen. Toki Suomeenkin jää hyviä ja jopa erinomaisia koirakoita, mutta jostain syystä niillä ei näytä olevan paremmat edellytykset selvitä normaalikisoja monipuolisemmista tilanteista kuin joukkueeseen päässeillä on. On siis tulevan maajoukkueen kokoonpano minkälainen tahansa, ovat he pystyneet hallitsemaan karsintakilpailussa monta asiaa.

» - Nopeus
» - Virheettömyys
» - Molemman tyyppisillä eli hyppy- ja agilityralla selviäminen
» - Osattava toimia mahdollisesti myös sellaisen tuomarin radoilla, jonka ratoja muuten välttelee.
» - Koiran vireen hallinta
» - Ohjaajan hermojen hallinta
» - Kovien kilpakumppanien kohtaaminen ilman mahdollisuutta välttää joutumasta suoraan vertailuun näiden kanssa. (tietoista joidenkin kilpakumppanien välttelyäkin ollaan normikisoissa havaittu)
» - Ohjaajan riittävä liikkumiskyky suhteessa koiran liikkumiskykyyn
» - KAIKKIEN esteiden osaaminen
» - Hälisevässä ja meteliä täynnä olevassa tilassa selviäminen (kuulutukset ja yleisön huudot)
» - Lähtöruutiineista selviäminen
» - Matkustamisen sietäminen (niillä, jotka tulevat kauempaa ja ovat tilapäismajoituksessa)
» - Pitkästä kilpailupäivästä selviäminen ja oikeiden ruokailu ja nesteytystapojen hallinta sekä koiralla että ohjaajalla

» Tässä hieman listaa, mutta tosiasiassa muuttuvia tekijöitä on lukuisia ja tämäkään lista ei riitä. Vaikkapa lennosta selviäminen on nähtävissä vasta kisapaikalla.

» Tärkeää on huomioida, että karsinnoilla ei haeta yhtä voittajaa vaan joukkueen jäsentä. Monet kilpailijat voivat jopa taktikoida jonkin radan suhteen, kun varmistavat joukkuepaikkaa. Silloin maksimaalinen suoritus ei aina ole tarkoituksenmukaisin vaihtoehto. Tarvitaan siis henkilökohtaista tilannetajua.

» Yksittäisen ohjaajan mielestä joku yksittäinen asia voi tuntua turhanpäiväiseltä, kun sitä ei edellytetä normikisassakaan eikä joustamisesta ole ollut mitään haittaa. Olisi kuitenkin surkuhupaisaa, jos koirakko ei varsinaisissa MM-kisoissa selviäisi edes lähtörutiineista. Kyllä niiden hallinnan testaus on tehtävä kotimaassa eikä maailmalla.

Miksi ei vaadita, että osallistujat lentävät karsintoihin? Eikö se tiputtaisu ne koirakot pois, joille lentäminen on ongelma?----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]