Re: Maksien joukkue-sm oikeudenmukaisuus


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti ------ , Kesäkuun 20, 2016 kello: 23:18:59
----------------------------------------------------------------------

Re: Maksien joukkue-sm oikeudenmukaisuus

Vastineena juttuun: Re: Maksien joukkue-sm oikeudenmukaisuus, jonka kirjoitti: Laura M , Kesäkuun 20, 2016 kello: 16:16:17:

Laura M kirjoitti:

» » Yksi mahdollisuus rajoittamiseen olisi rotukohtaiset kiintiöt. Koska kuitenkin agility on Kennelliiton alaista toimintaa, ei arvokilpailut voi rajoittua vain tiettyihin rotuihin. Koska Kennelliiton tarkoitus on edistää rodunjalostusta, tukisivat nämä rotukohtaiset (vähimmäis)kiintiöt Kennelliiton ja sitä kautta SAGI:nkin toimintaa. Muuten SAGI tulee jakautumaan - ei voi olla niin, että lajiliitto ajaa vain shelttien, vesikoirien ja bordercollieden asiaa. Vieläpä niin, että kilpailuissa menestyvät ja sitä kautta jalostukseen vaikuttavat rotumääritelmän vastaiset koirat.

» Agilityliitto ajaa agilityn asiaa ja kennelliitto ohjaa sitten koirien jalosta ja puhdasrotuisuutta. Agilityliitto on kennelliiton alaisuudessa koska vain FCI:n jäsenet voivat lähettää joukkueet MM kisoihin. Lisäksi kennelliitto jakaa koirien valionarvot.

» Agilityliitto ei jalosta koiria. Jalsotuksesta huolehtivat kasvattajat ja osaltaan myös ostajat. Jos agility ohjaa joidenkin kasvattajien toimintaa niin onko se lajin vika? Jos haluaa kasvattaa puhdasrotuisia koiria täytyy myös mukailla rotumääritelmää jota kennelyhteisö/kennelliitto ylläpitää. Jos ihmiset eivät ostaisi rotumääritelmän vastaisia koiria "agikoiriksi" niin eihän kenelläkään olisi niitä intressejä kasvattaa.

» Toisaalta, pitääkö agilityn edes SM tasolla olla jokaiselle rodulle sopiva laji? Miksi ei voida hyväksyä sitä että toiset rodut sopivat tähän käyttöön huomattavasti toisia paremmin? Jos emme olisi kennelliiton alaisia nähtäisiin varmasti kärjessä paljon sekoituksia. Voisiko medien kärjessä olla esim sheltti-bc sekoituksia?

» Mikään ei oikeastaan pakota agilityliittoa olemasta kennelliiton jäsenenä/alaisuudessa. Liitto voisi jakaa SM mitallinsa vuosittain ilman kennelliittoakin. Periaatteessa liitto voisi myöntää myös valionarvoja, mutta tällöin nämä eivät kirjautuisi kennelliiton järjestelmiin eikä kennelyhteisö niitä (ainakaan tässä vaiheessa) hyväksyisi. Jäsimme myös paitsi MM osallistumisoikeudesta mutta meidän SM kisoissa voisi kisata myös ne huiput sekoitukset ja voisimme lähettää joukkueemme näihin avoimiin mestaruuskisoihin maailmalle.

» Jos agilitystä halutaan urheilua niin minusta joudumme hyväksymään sen että huipulla pärjäävät tietyt rodut. Voisimme kehittää agilityyn nykyistä enemmän tasoja ja variaatioita, joilla voisimme tukea myös erilaisten rotujen osallistumista omalla tasollaan ja tehdä lajista vielä enemmän kaikille roduille sopivaa. Nykyään kaikilla on tavoite sinne SM kisoihin kun meillä ei ole erikseen SM liigaa ja mestistä. Voisiko olla?

Kyllä, juuri näin. Mutta silloin ei kannata olettaa, että ne muut väärät ihmiset ja koirat kuuluvat teidän liittoonne, kustantavat teidän hallinne ja niiden matot. Tai ovat talkoolaisena teidän liittonne arvokisoissa. Se juttu pyllistelystä ja kumartelusta? Koiraurheilijat voivat kinata ja tapella omissa liitoissaan ja trikoissaan; agilityharrastajat voivat olla sitten höntsäämässä Kennelliiton alaisina ja kasvattaa niitä rotukoiria.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]