Re: Agilitypaneeli


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Ville L , Maaliskuun 15, 2016 kello: 14:30:00
----------------------------------------------------------------------

Re: Agilitypaneeli

Vastineena juttuun: Re: Agilitypaneeli, jonka kirjoitti: nopeat vs hitaat , Maaliskuun 15, 2016 kello: 08:59:40:

nopeat vs hitaat kirjoitti:
» Onko suomen ongelmat johtuneet maailmalla hitaudesta? Mielestäni ei vaan ihan jostain muusta. Nykysysteemilläkin sinne on aina karsiutuneet ne parhaat, mutta miksi ne parhaat eivät pärjää? Liikaa keskitytään nopeuteen mielestäni tällä hetkellä keskusteluissa.
» Itselläni herää kysymys, että kuka nämä huippujen kisat kustantavat jos koirakoita otetaan mukaan vain kourallinen? Haluaako seurat lähteä järjestämään kyseisiä kisoja, jos hyöty jää saamatta? Vai repiikö SAGI nämä rahat toista kautta riviharrastajien taskusta? Siinä mielestäni on hieman mietittävää vielä.
» Totta on että osallistujamäärää voisi karsia hieman. Mutta ei hirmusia määriä.

Minä uskallan väittää, ettei tämä systeemi välttämättä löydä niitä parhaita. Tietysti on kovin vaikeaa sanoa, että kuka olisi absoluuttisesti paras edustamaan Suomea. Ja ennenkuin lynkkaatte ajatukseni, niin koen tietäväni asiasta jotain, koska olen onnistunut karsinnat kerran voittamaan (olematta kuitenkaan paras koirakko edustamaan Suomea). Nykyisessä systeemissä on minusta liikaa sattumaa. Ratoja on liian vähän. Paineistaminen on vääränlaista, kun porukkaa karsitaan kesken kaiken pois kisoista.

Niin pitkään kun Suomi lähettää samat koirat yksilöihin ja joukkuekisaan, niin nopeuden pitää olla korostetussa asemassa. Kotikisoihin (ja miksei vaikka Ruotsiinkin) voisi olla eri kriteerit yksilöihin ja joukkueisiin.

Yksi hyvä tapa maajoukkueenjoukkueen karsimiseen olisi useamman viikonlopun karsinta tai oikeudenmukainen ranking (onko sellaista?). Kuten jo aiemmin kirjoitin, niin valinta on aina jonkun tai joidenkin asioiden kompromissi. Nykyinen suuri kisaajamäärä aiheuttaa turhan tiukan rajauksen karsintaformaattiin, joten osallistujia voidaan helposti rajata ennakkoon. Karsintojen osallistujat voisi rajata esimerkiksi näin: Mukaan pääsee edellisen vuoden maajoukkue, kaikki piirinmestarit, nopeuteen painottuvan rankingin x parasta ja muutaman karsintakilpailun x parasta. Mikäli ei täytä mitään noista ehdoista, niin kuuluuko sitten maajoukkuekarsintoihin... Muitakin erilaisia ideoita päästä löytyy ;-)

Kustannukset saadaan helposti katettua, vaikka karsintoihin osallistujia vähennetään. Mikäli itse karsintoihin osallistuu 50 koirakkoa / säkäluokka, niin koirakoita on yhteensä 150. Kaikki juoksevat 7 starttia, jotka maksavat noin 21 € per startti (150 € / 7 starttia). Näin ilmomaksuilla saadaan 22500 €.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]