Re: Lainakoira agilityssä


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Lilla , Helmikuun 9, 2016 kello: 12:10:01
----------------------------------------------------------------------

Re: Lainakoira agilityssä

Vastineena juttuun: Lainakoira agilityssä, jonka kirjoitti: San , Helmikuun 4, 2016 kello: 20:58:35:

Lainakoiralla harrastaa aika monikin. Monella koiraharrastajalla saattaa olla toive, että koira pystyisi jatkamaan hauskan lajin parissa, vaikka ohjaaja ei itse pystykään syystä tai toisesta.

Lainakoirasysteemissä on yleensä haasteena se, miten arki saadaan toimivaksi kaikin puolin. Siksi on helpointa, että lainakoira asuu suhteellisen lähellä ja on saatavissa treeineihin ilman kohtuutonta vaivaa.

Kannattaa miettiä
1) Kuka hoitaa koiran kuljetuksen treeneihin
2) Kuka maksaa treenit

Eli kenen intrsessi mihinkin asiaan on suurin. Kaikenlaisia hyvin toimivia vaihtoehtoja löytyy. Jos asia on omistajalle tärkeä, hän saattaa olla haluakas sekä kuljettamaan että kustantamaan treenit, joko konaan tai osittain. Tai voidaan sopia kulujen/ vaivan jakamisesta. Tai ohjaaja kuskaa ja maksaa.

Tiedän lainakoiria, joiden "kotiläksyt" omistaja on tehnyt tunnollisesti (keppien itsenäisyys, häiriönsieto kontakteilla), maksaa kisamaksut,treenipaikan, kuljettaa koiran ja tuo valmiiksi pilkotut, huolella valmistetut namit treeneihin lainaohjaajalle, joka keskittyy lähinnä ratatreeniin ja kisoihin.

Kannattaa miettiä myös että molemmille osapuolille ovat vastuuasiat selvillä. Omistaja lainaa koiransa ottaen riskin loukkaantumisesta (joka voi sattua kenelle tahansa tietenkin).

Parhaimmillaan lainakoirasuhteesta saa aivan upean kaikin puolin. Varmasti lainaisin omia koiriani jatkossakin jos tulis tarve, niin hyvin meillä on mennyt. Ja olen itse saamassa lainakoiran ensi kaudelle näillä näkymin ja olen siitä innoissani.
Tsemppiä sulle etsintään :)

Ja tiedän koiran, jota saa lainata, mikäli omistaja sattuu olemaan kotosalla tai ei suunnittele mökille menoa tai koiransa lenkitystä itse treenien aikaan ja lainaohjaaja maksaa kaikki kulut, saa kisata ja kouluttaa mieleisekseen ja kun koira alkaa olla SM-tasolla, niin sitten omistaja kertookin, että se jää pidemmälle astutuslomalle juuri ennen arvokisoja, vaikka aiemmin oli toisenlaiset suunnitelmat.

San kirjoitti:
» Mulla on itsellä sellainen probleema että ei ole koiraa jonka kanssa voisi harrastaa :( Oman koiran kanssa on käyty pari kurssia mutta sen kanssa ei voi jatkaa mm koiran innottomuuden vuoksi + eikä se rakenteensakaan puolesta ole ideaali agilityyn.
» Mahdollisuutta toiseen koiraan ei ole ja olen vielä niin uusi koiramaailmassa että muita koiraihmisiä en juurikaan tunne.

» Asiaa onkin sitten tultu pohdittua ja mietittyä useaan kertaan. Olisikohan mahdollista löytää mistään koiraa jonka kanssa voisi harrastaa pienimuotoisesti agilityä?. Ymmärrän tämän olevan aika epätoivoinen yritys mutta täytyypi yrittää :) Itse olen perustaidot osaava, positiivinen ja kannustava nuori nainen pk-seudulta. Haluan pitää harrastuksen hauskana niin koiralle kuin itsellenikin enkä siis treenaa verenmaku suussa tai koiraa virheistä syyttäen. Ymmärrän mm. lämmittelyn ja jäähdyttelyn tärkeyden ja mitä en tiedä, olen valmis oppimaan.

» Olisi kiva kuulla jos jollain olisi ideoita tai vinkkejä miten pääsisin jatkamaan tätä nyt jo rakasta ja mielenkiintoista harrastusta.----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]