Re: Harmittaa maksullisissa koulutuksissa


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Koutsi , Marraskuun 10, 2015 kello: 09:58:12
----------------------------------------------------------------------

Re: Harmittaa maksullisissa koulutuksissa

Vastineena juttuun: Re: Harmittaa maksullisissa koulutuksissa, jonka kirjoitti: treenaaja , Lokakuun 17, 2015 kello: 15:33:45:

Aivan ymmärrettäviä ajatuksia. Itse ammattikouluttajana olen myös kiinnittänyt asiaan huomiota useampaan otteeseen, koska omat kokemukseni yrittäjävetoisissa koulutuksissa ovat olleet saman suuntaisia "vääränrotuisen" koiran kanssa.

Ajankäytön on kyllä oltava tasapuolista. Ainakin noin keskimäärin. Jos sama ryhmä treenaa yhdessä viikoittain, niin pieniä heittoja voi olla puoleen ja toiseen. Jonkun koira ei jaksa koko pätkää treenata tai vire laskee liiaksi, mutta sitten ohjaajan treeniaika käytetään muulla tavoin vaikkapa miettimällä kotiharjoitteita tai ohjauksen tarkennuksia sanallisesti.

Kännykkään saa ladattua vaikka minkälaista munakelloa, sitä käytän koko ajan. Piipausmerkki noin minuutti ennen vuoron vaihtoa suo sopivasti liukumaa jos ottaa jonkun pätkän vielä kerran. ja arvostan suuresti, jos koulutuksen tilanneen seuran puolesta joku pitää aikataulusta huolta toimien sisäänheittäjänä. Loistavaa palvelua kaikille.

Ikävimpiä treenaajia ryhmän kannalta ovat tuossa edellä kuvatut aikavarkaat, jotka säännöllisesti vievät muiden treeniaikaa aloittamalla elämää suuremman kysymyksen ratkomisen juuri vuoron vaihtuessa, joiden koira aina suurieleisesti lähdetään noutamaan autosta kun pitäisi olla jo lähtöpaikalla ja jotka haluavat vielä vetäistä pätkän tai ainakin ne kontaktit. Kerran onnistuu mun treeneissä, mutta pyrin puuttumaan kyllä tuollaiseen ystävällisesti ja jämäkästi aika pian. Ja laitan sen piipparin soimaan kahta minuuttia ennen vaihtoa, kun huomaan tuollaisen käytöksen toistuvaksi...

Sekin on hyvä ottaa huomioon että yhteinen rataantutustumisaika on KAIKKIEN treeniaikaa, eivät ainoastaan ne oman koiran kanssa radalla vieteyt minuutit toivottavasti. Kun siihen panostaa, ei sitä koiraa tarvitse juoksuttaa läkähdyksiin vaan keskittyä treeniajan laatuun. Se, että joku ei ole etukäteen ehtinyt/pystynyt/viitsinyt rataan tutustumaan, on tietenkin kokonaisuuden etenemistä hidastava tekijä, mutta sitten mennään heidän kanssaan vaikka pienempiä pätkiä eikä tuhlata yhteistä aikaa radan opetteluun.

Kannattaa rohkeasti tuoda asia esille ja ehdottaa ratkaisua kellttamisesta. Hienoa että löytyy ystävällisiä ja joustavia ihmisiä, olette ihania kun mahdollistatte kiireisten ja lapsivastuullistenkin harrastelun, mutta kyllä puolensa pitää voida pitää ja saada itselle kuuluva aika.

Ihanaa treenisyksyä ja talvea kaikille! <3


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]