Re: "Treenaaminen" kisoissa


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Marko Kaminen , Lokakuun 23, 2015 kello: 10:14:49
----------------------------------------------------------------------

Re: "Treenaaminen" kisoissa

Vastineena juttuun: Re: ''Treenaaminen'' kisoissa, jonka kirjoitti: leikittäminen vai vapaa haukkuminen , Lokakuun 23, 2015 kello: 08:06:51:

Täysin samaa mieltä kuin Ville.
Kannattaa tosiaan ottaa se vanne pois pään ympäriltä niin homma alkaa toimimaan nopeammin ja hauskempaakin.

-Marko


leikittäminen vai vapaa haukkuminen kirjoitti:
» Kyllä meillä aika tiukkapipoista touhua on, jos oikeasti et voi koiran kanssa tehdä pieniä temppuja vuoroa odotellessa. Ainakin itse mielummin radalle lähtijänä antaisin takana odottavan leikittää koiraansa ennemmin kuin annettaisiin koiran vaan olla vapaasti ja räksyttää. Oma kuumakalleni ainakin vaan huutaisi vuoroaan odotellessa radalle päin, jos sille ei anna muuta tekemistä (paikallaan makaaminen ei riitä). En kertakaikkiaan ymmärrä miten se häiritsee ketään, jos koira vaikka repii hihnaansa ja leikkii sillä odotellessaan. Kyllä kai ainakin suurimmalla osalla ohjaajista järki on päässä, että jos leikkiminen sallittaisiin, ei siellä kukaan mitään palloja ala heitellä tai vinkuleluja huudattaa tms.

» Kisoissa treenaaminen voi tietenkin vaikuttaa kisa-aikatauluihin, jos jokainen jää hinkuttamaan (mutta eihän kaikki edes jäisi) enkä tiedä tuoko uusiminen edes vastaavaa hyötyä. Mutta edelliseltä esteeltä aloittaminen, jotta saa rytmin takaisin viedäkseen radan loppuun kisamaisesti, ei kyllä liikaa aikaa vie. Samoin minusta saisi kontaktin uusia halutessaan ja poistua sitten, eihän maailma tai kisa-aikataulut sellaiseen kaadu. Kyllä minusta on ollut aikamoinen tuomarinipoilun huipentuma, kun tuomari on estänyt vaikka lentokeinun uusimisen (kisaaja vielä sanoi, että poistuu sitten radalta.)
» Sen jälkeen ilmeisen ärsyyntynyt kisaaja sitten kaikessa rauhassa käveli koko kentän poikki, ja sehän se nopeaa oli ;)

» Niin monessa asiassa toivoisin suomalaisille löysempiä pipoja ja vähemmän sääntönipotusta. Mukavia kisoja kaikille! :)


» Ville L kirjoitti:
» » TimoTei kirjoitti:

» » » Trkmanin toiminta lähdössä ei ole sääntöjen vastainen, jos hän aloittaa leikittämisen (ilman välineitä) vasta edellisen koirakon maaliin tulon jälkeen - ei karsinoissa. Esim 2015 MJ-karsintojen kisakirjeessä sanotaan:
» » » "Odotusalueella ei enää saa leikkiä leluilla tai palkita koiraa makupaloilla. Hihnan revittäminen koiralla tulkitaan lelulla leikkimiseksi. Tuomari voi evätä koirakon lähtöluvan, jos koiraa leikitetään odotusalueella. "

» »
» » Trkman leikittää koiraansa nimenomaan remmillä ennen lähtöä sekä lähtöalueella että karsinnassa. Samaan aikaan Suomessa (Rovaniemen karsinnoissa) puututaan siihen, että koiraa pyydetään tekemään temppuja (kääntyminen oikealle ja vasemmalle). Itse olen nähnyt Trkmanin toiminnan sekä tänä vuonna Bolognassa että viime vuonna Unkarin EO:ssa.

» » Minua ei leikittämine haittaa, mutta säännöt ja niiden tulkinnat pitäisi olla kaikille samat.----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]