Re: "Treenaaminen" kisoissa


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Yksi kisaaja , Lokakuun 23, 2015 kello: 08:50:45
----------------------------------------------------------------------

Re: "Treenaaminen" kisoissa

Vastineena juttuun: Re: ''Treenaaminen'' kisoissa, jonka kirjoitti: Helppoo , Lokakuun 22, 2015 kello: 21:27:26:

Helppoo kirjoitti:
» ITe kirjoitti:
» » Juuri noinkin on asianlaita. Kohtelun tulee olla tasapuolista. Tasapuolisuus tulee siitä, että etukäteen tiedetään, millä pelisäännöillä toimitaan. Pelisäännöt voivat olla tiukkoja tai löysiä, mutta kaikille kuitenkin samoja. Jossakin täytyy myös olla raja. Mikä se raja sitten on, onkin vaikeampi monesti määritellä. Se on todellakin väärin, jos toisten kohdalla ollaan joustavampia kuin toisten. Eroja joustoissa voi olla vaikkapa tasoluokkien välillä, mutta yksittäisten kilpailijoiden välillä niitä ei pitäisi olla. Minun puolestani vaikkapa koiran leikittäminen on ok, mutta silloin täytyy huomioida, että kaikilla tulee olla sama oikeus. Samoin täytyy huomioida, että se tarkoittaa lisää valmistautumisaikaa ja fyysistä välimatkaa sellaiseen kanssakilpailijaan, jonka koira kuumentuu toisten leikistä kohtuuttomasti. Tämä välimatka ja lisäaika tulee käytännössä huomioida. Samoin jokaisen kisaajan tulee olla valmis hyväksymään mahdollinen aikataulun venyminen. On totta, että ei se yhden kilpailijan osalta välttämättä ole paljoa, mutta se käytännön täytyy olla sama. Jos vaikka toisella koiralla esteen uudelleen ottaminen kestää 5 sekuntia ja toisella 20 sekuntia, näillä molemmilla tulee olla samanlainen oikeus tuo uusinta tehdä, jos se kerran yhdeltä hyväksytään. Uusinnalle ei enää voi mitään aikarajaa laittaa, se joko sallitaan tai kielletään. Jos uusinnat tuomarin puolesta sallitaan, niin olisi myös suotavaa, että kilpailijat eivät ainakaan kovin paljon narisisi järjestäjän suuntaan aikatauluista, sillä jos uusintoja ei aikataulussa ole huomioitu, niin niitä ei ole huomioitu. Jokainen voi omalta osaltaan miettiä kumman ratkaisun kannalle asettuu. Oikeaa vastausta ei ole, on vain mielipiteitä. Vahvemman ja röyhkeimmän oikeuteen en sen sijaan usko. Sillä arimmalla ja kilteimmällä juuri kilpailu-uransa aloittelevalla juniorilla tulee olla aivan samat oikeudet ja velvollisuudet kuin 20 vuotta ratoja kolunneella konkarilla.

»
» Asiahan olis helppo ratkoo sillä, että kaikilla on vaikka ihanneaika+15s aikaa olla ja tehdä radalla mitä lystää. Ei tarvi tuomarinkaan miettiä mitä saa tehdä ja mitä ei, eikä tarvi tuijottaa pärstäkertoimia eikä sitä, että radalla menee toinen tuomari joka saa tehdä mitä lystää ja muut ei sitten saakaan.

Eikös kyseessä ole kilpailu, joka mennään numerojärjestyksessä. Näille "mitä lystää" menijöille pitäisi olla ihan eri ottelu, että tavalliset kilpailijat eivät häiriintyisi. Eikä kontaktien uusimisella ole mitään virkaa, sitähän ne tekevät harjoituksissakin. Kyllä sen hylkytuloksen saa muutenkin kuin kontaktin uusinnalla.
Vauhdilla vain rata loppuun, eikä jäädä sinne aikaa tappamaan.
Aikataulut on edelleen hyvä olla aikansa järjestämiseksi.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]