Re: "Treenaaminen" kisoissa


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Harrastaja ja satunnainen kisaaja , Lokakuun 19, 2015 kello: 00:35:36
----------------------------------------------------------------------

Re: "Treenaaminen" kisoissa

Vastineena juttuun: Re: ''Treenaaminen'' kisoissa, jonka kirjoitti: Marko Kaminen , Lokakuun 18, 2015 kello: 23:30:06:

Allekirjoitan Markon kirjoituksen :) ja hymyssä suin muita harrastajia ja kisaajia kunnioittaen.

Kaivaten sitä vanhaa hauskaa kisa ilmapiiriä :( Onneksi sitä löytyy niistä pienistä "kyläkisoista" joita suosin mielelläni.

Marko Kaminen kirjoitti:
» Koiran palkkaaminen kisoissa on aika arka aihe ja tarkkuuta vaativa asia jos palkaa kisoissa.

» Itse olen ihan reilusti hylyn tullessa palkannut makupaloilla koiran keskellä rataa, koska on ollut motivointi ongelmia juuri kisoissa. Tämä siis kun koira oli nuori, mutta nyt kun muutaman vuoden töitä tehneenä, koira kulkee hienosti ja on oppinut palkkautumaan jo pelkäästään suullisesta kehusta, toki makupala tulee heti radan päätyttyäkin.

» Agility minusta on mennyt väärään suuntaa siinä asiassa, ettei enää suosita koiran palkkaamista niin paljon kuin ennen. ja muutenkin tuntuu olevan oletuksena se, että kaikki jotka kisaa, on tavoitteita voittaa ja nousta 3-luokkaan jne., mutta näin ei ole.
» Osa kisaajista kisaa vain mitatakseen osaamistasonsa kisoissa ja ei muita tavoitteita olekaan vaan he kisaavat, koska se on osa harrastusta ilman menestys vaatimuksia, mutta väittäisin, että tähän on menty liiton perustamisen jälkeen eli se harrastaminen on jäänyt takalalle ja se voittamisen tavoittelu on tullut tärkeämpi.
» Tälläisestä suuntauksesta itse en pidä.

» Itse olen vähentänyt kisaamista ja pääpaino on nyt harrastamisessa ja koiran palkkaamisessa ja kehumisessa eli positiivisen tekemisen kautta saadaan parempia tuloksia olipa se koirien tai ihmisten kouluttamisessa.

» Meidän kaikkien tulisi muistaa, että agilityssa kahden laisia ihmisiä, Kisaajia, joiden tavoitteena on voittaminen ja harrastajia, jotka kisaa vain kun se on hauskaa ilman tavoitteita ja kaikkia siltä väliltä. Näitä erilaisia ihmisten valintoja täytyy kunnioittaa ja arvostaa.

» Pitäkää hauskaa koirienne kanssa tulevissa kisoissa ja treenikentillä.

» -Marko----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]