Re: Vuoden 2016 tulosvaatimukset SM-kilpailuihin ja maajoukkuekarsintoihin


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Suuri maa , Elokuun 19, 2015 kello: 22:28:00
----------------------------------------------------------------------

Re: Vuoden 2016 tulosvaatimukset SM-kilpailuihin ja maajoukkuekarsintoihin

Vastineena juttuun: Re: Vuoden 2016 tulosvaatimukset SM-kilpailuihin ja maajoukkuekarsintoihin, jonka kirjoitti: Ville L , Elokuun 19, 2015 kello: 11:03:14:

KARSINTAKISAT
Karsintapaikkojen jakaminen erityisten karsintakisojen kautta on hieno ajatus, mutta Suomen koko ja maan sisäiset etäisyydet tekevät siitä käytännössä liki mahdottoman toteuttaa niin, että harrastajilla olisi edes kohtalaisen tasapuoliset mahdollisuudet lunastaa itselleen paikka karsinnoissa.

Jos kisat jaetaan tasan ympäri maata, osaan kisoista tulee valtavasti enemmän osallistujia kuin toisiin, koska lähiseudulla vain on enemmän harrastajia. Jos kisat jaetaan harrastajamäärien mukaan, osa saa useamman mahdollisuuden lunastaa paikka karsintoihin kuin toiset kun lähikulmilla on enemmän karsintakisoja. Ja pelkkä harrastajamäärä kun ei edes suoraan kerro kisaajien tasosta, tekee vain todennäköisemmäksi, että joukosta löytyy samassa suhteessa huippunopeita koirakoita.

Toki oikeastihan ei ole väliä, jos jostain päin Suomea pääsee liian helposti karsintoihin, kyllä ne joukkuekoirat erottuvat sitten karsinnoissa. Ongelma on vain, jos syntyy alueita, josta tasokas koirakko ei pääse karsintoihin.

KARSINTAFORMAATTI
Tavallaan surkuttelu lauantain merkityksestä on vähän liiottelua, koska kärki on niin leveä, että harva koira pystyy kiipeämään kolmen radan turvin joukkueeseen, tulivat ne nollan pisteen radat sitten missä vaiheessa viikonloppua hyvänsä. Voisihan se lauantaina kaksi virhettä tehnyt koirakko tietty naputtaa sunnuntaina vielä kovempien paineiden alla kolme nollavoittoa putkeen, mutta tilastot tuskin puhuisivat tämän puolesta.


HYPPYNOLLIEN ARVO
Itse olen ajatellut niin, että kriteereissä ylipainotetaan agilitynollia, koska koirakolla, joka tekee huomattavasti helpommin. Ollia hyppyradalla kuin agilityradalla on melkein varmasti jonkin sorttinen kontaktiongelma - mitään muuta eroa ratatyyppien välillä ei ole. Vaikka arvokisoissa kisataan hyppy- ja agirata, mestaruuteen vaaditaan nolla agiradalta ja paljon turhempaa virhettä ei huipputasolla ole kuin kontaktivitonen, siihen kun ei pitäisi ohjaajan jännityksen tai sekoilevan ohjauksen vaikuttaa.

ETENEMÄ KARSINTAKRITEERINÄ
Tuomarien rataprofiilit vaikuttavat varmasti etenemiin, mutta juuri siitä syystä etenemien korostaminen voisi tuoda mukanaan positiivists sivuvaikutusta: Kilpailijat rupeaisivat suosimaan tuomareita, jotka suunnittelevat vauhdikkaita ja virtaavia keskieurooppalais-tyylisiä ratoja perisuomalaisten "teknisten" vääntöratojen sijasta. Järjestäjät haluavat kisaajia, joten vauhdikasta osaamista vaativat tuo.arit olisivat suosituimpia, jolloin tuomarien olisi mukauduttava ja suomalainen agility lähtisi kehittymään vauhdikkaammaksi korrostaen taitoa ohjata koiraa vauhdissa perinteisen tiukan hallinnassa tehtävän pyörityksen sijasta.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]