Re: Vuoden 2016 tulosvaatimukset SM-kilpailuihin ja maajoukkuekarsintoihin


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Kisaaja , Elokuun 19, 2015 kello: 15:55:14
----------------------------------------------------------------------

Re: Vuoden 2016 tulosvaatimukset SM-kilpailuihin ja maajoukkuekarsintoihin

Vastineena juttuun: Re: Vuoden 2016 tulosvaatimukset SM-kilpailuihin ja maajoukkuekarsintoihin, jonka kirjoitti: Ville L , Elokuun 19, 2015 kello: 11:03:14:

Ville L kirjoitti:
» jesu kirjoitti:

» » Mistä mystisestä menetelmästä on kyse?

» Mielelläni olisin itsekin tämän hienon ajatuksen kuullut. Toivottavasti se tänne vielä tulisi.

» Sitten vähän kommentteja aiempiin viesteihin.

» Se, että pääsee isoihin kisoihin koiralla, jolla ei voi pärjätä, ei takaa onnistumisia sitten sillä paremmalla koiralla. Olen harjoitellut asioita itse tässä järjestyksessä cockeri-kromfo1-kromfo2/bc-perro ja vasta nyt perrojen kanssa pystyn menemään rennosti isommissakin kisoissa. Kaikkien kanssa (paitsi bc:n) opin menemään rennosti normikisoissa, mutta asiat piti opetella aina uudestaan, kun koirat paranivat. Nykyään olen päässyt sellaiseen henkiseen tasoon mihin alan olemaan tyytyväinen.

Joo ei saa takaakaan mutta se että on päässyt isoihin kilpailuihin kokeilemaan sitä painetta ja jännitystä ehkä sen sitten kestää paremmin tulevaisuudessa. Miksi kaikki huiput kisaavat ulkomailla ja hakeutuvat eo open kisoihin , dania cupiin tai Guld agility kisoihin? Päästäkseen kisaamaan maailmalle huippuja vastaan?
Sama meille ei niin huipuille että suomen huippuja vastaan pääse kilpailemaan vain Sm-kilpailuissa tai MM-karsinnoissa. Nyt oli minulle 3 karsinnat (siis jossa kilpailun)ja nyt alkoi tuntumaan että ei se PM-taso ehkä sitten niin kaukana olekaan.


» Suomalaiset huippukoirat ovat nopeudessa aivan maailman huippua. Ei välttämättä kaikista nopeimmat, mutta mitalivauhtia mennään kaikissa säkäluokissa. Tärkeintä olisi saada sellainen karsintaformaatti aikaiseksi, että niistä nopeimmista saataisiin poimittua ne varmimmat joukkueisiin.

» Minusta maajoukkuekarsintojen tärkein ja ainut tehtävänä on saada mahdollisimman hyvä edustusjoukkue agilityn arvokisoihin. Maajoukkuekarsintojen ei tarvitse olla opetustuokio. Agilityn luonne on sellainen, että Suomen maajoukkuekarsintojen formaatti on monesti liian raaka. Suomi on saanut aina hyvät maajoukkueet, koska Suomessa agilityn taso on niin kova. Karsintojen pistelaskusysteemi on nykyään todella hyvä, mutta lauantai on minustakin turhan raaka. Lauantaina sattumalla voi olla liian suuri merkitys. Mikäli karsinnoissa ei pysty juurikaan pisteitä saamaan edes täydellisellä onnistumisella, niin silloin karsintakriteerit eivät minusta ole olleet kovin onnistuneita.

Samaa mieltä että piste lasku systeemi on hyvä. Ehkä lauantailta pitäisi päästä
esim molemmilta radoilta kaksi/kolme nopeinta 5 tehnyttä jatkoo vaikka niin että siitä saisi sunnuntaille yhden radan. Ja jos ei sillä radalla saisi sitä pisteisiin oikeuttavaa nollaa niin se olisi sitten siinä.
Tuo poistaisi ainakin sen että nopeimmilta yksi rima tai kontakti virhe ei pilaisi koko kisoja.


» Kotimaisiin arvokisoihin tarvitaan 5 aginollaa ja 2 hyppynollaa. SM-kisoissa on 1 agirata ja 1 hyppyrata. Maajoukkuekarsinnoissa on 3 agirataa ja 2 hyppyrataa. PM-kisoissa on 2 agirataa ja 1 hyppyrata. MM-kisoissa on 1 molempia. Kaikissa kisoissa hyppyratoja on suhteessa enemmän. Hyppyratoja voisi osallistumiskriteereihin hyväksyä siis enemmän. Minusta tuplanollia voisi vaatia maajoukkuekarsintoihin vaikka kolme, mutta myös nopeuden pitäisi olla yksi kriteeri. Etenemän keskiarvo olisi hyvä vaihtoehto. Mukaan laskettaisiin esimerkiksi 5 nopeinta agi- ja hyppyrataa ja niiden pitäisi olla vähintään kolmelta tuomarilta. Huipulla ei pärjää ilman nopeutta, mutta varmuus on myös todella tärkeässä roolissa.

Ehdottomasti lisää hypäri nollia kriteereihin.
Tuo nopeuden keskiarvo kertoo jotain koirakon vauhdista mutta vain pitemmällä otannalla. Yksittäisen kilpailun etenemään vaikuttaa radan profiili ja mittaus.
Parhaiten kyseisen startin nopeudesta kertoo se että pystyykö voittamaan kaikki muut? Se että minkä tasoisia muut kilpailijat ovat vaikuttaa kylläkin tuohon voiton mahdollisuuteen mutta kyllä vuoden aikana kohtuullisen nopeuden omaava koirakko voittaa noita kilpailuja enemmän kuin yhden.

Mielestäni eo rankingin pisteytystä voisi hyödyntää MM-karsintoihin pääsyssä.
pitäisi olla tietyllä sijoituksella esim 100 parhaan joukossa.

» SM-kisojen pitää pysyä jatkossakin mahdollisimman isona tapahtumana, mutta maajoukkuekarsintojen formaattia ja karsintakriteereitä muuttaisin rankalla kädellä. Yksi hauska idea olisi sellainen missä SM-kisat olisivat viimeinen maajoukkuekarsintakilpailu. SM-kisoista voisi saada vaikka tuplapisteet. Kisoja voisi olla 2-3 viikonloppuna ennen SM-kilpailuita.

» Suomeen tarvitaan lisää kaikki huiput yhteen kerääviä kisoja, jotta paineistettuja startteja saadaan lisää. Sellainen iso suomalainen agilitykilpailu olisi myös kiva saada pystyyn (tyyliin Guld Agility / Dania Cup).

Ehdottamasti samaa mieltä että tarvitaan kisoja jotka keräävät huiput kisaamaan yhteen. Sinne pääsisi testaamaan omaa paineen kestävyyttä ja koiran vauhtia huippuja vastaan. Se että kisaa kyläkisoissa jotain yhtä maajoukkue edustajaa vastaan ei paljonkaan kerro koirakoiden voimasuhteista.


» Tulipas taas ajatusten virtaa - osa asiasta ja osa asian vierestä :D
» Kommentteja odotellessa ;-)----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]