Re: Vuoden 2016 tulosvaatimukset SM-kilpailuihin ja maajoukkuekarsintoihin


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Kisaaja , Elokuun 18, 2015 kello: 15:08:23
----------------------------------------------------------------------

Re: Vuoden 2016 tulosvaatimukset SM-kilpailuihin ja maajoukkuekarsintoihin

Vastineena juttuun: Re: Vuoden 2016 tulosvaatimukset SM-kilpailuihin ja maajoukkuekarsintoihin, jonka kirjoitti: Pettynyt , Elokuun 18, 2015 kello: 08:55:40:

» » Minusta hyvät vaatimukset. Enemmän määriin vaikuttaa varmasti tuo kaksi tuplanollaa. Huipullakin kisaa paljon koirakoita, joille jopa yksi tuplanolla tuntuu olevan hankala saada...
» » Mutta ei se nollavoitto ole enää "niin" helppo saada. Kisaajia alkaa olla kohtuullisesti melkein jokaisessa startissa, joten kyllä voittajan täytyy aina onnistua kunnolla!

Niin huipullakin kisaa koirakoita joille yhden tuplanolla voi olla vaikeaa.
Ja nyt jos ne "huiput" eivät pääsee karsintoihn niin ketä nousee niiden tilalle huipulle?
Ne jotka saavat ne 2 tuplanolla mutta eivät välttämättä voita kuin yhden kyläkisan kisan vuodessa.


» Tietysti voittajan pitää aina onnistua, mutta itse voitto ei takaa sitä, että koirakko kuuluisi automaattisesti maajoukkuekarsintoihin. Nyt lisättiin ainoastaan varmuutta. Minusta tämä päätös vain pakottaa tiettyjä koirakoita kisaamaan enemmän. Eikä automaattisesti paranna karsintoihin osallistuvia koirakoita.

Ei tietenkään automaattisesti kuulu karsintoihin mutta pystyy kuitenkin kilpailemaan voitosta kyläkisoissa. Jos tavallisissa kisoissa ei voita niin ei varmaankaan kuulu Suomen parhaimmistoon ja ansaitse paikkaa karsintoihin. Varmuudella ei tee mitään jos ei ole vielä riittävän nopea.

» Toivottavasti jatkossa karsintojen kriteerit muuttuisivat niin, että nopeus olisi yksi kriteeri. Mitä karsinnoissa tekevät sellaiset koirat, jotka säännöllisesti häviävät nopeimmille 4-5 sekuntia tai enemmän? Tekemällä nollan karsinnoissa nämä koirakot saavat alle 10 pistettä. Viidellä nollalla he eivät voi saada edes 50 pistettä.

Jos tuo huippunopeiden koirakkojen kärki menee kapeaksi niin sitten niiden epäonnistuttua voi pisteitä kahmia ne jotka eivät ole riittävän nopeita edes tavallisissa kisoissa. Jos ei pääsee yli 4,5 etenemään agi radalla kertaakaan vuoden aikana niin silloin ei vauhti vaan riitä.


Olisi mielestäni pitänyt sallia esim kolmen hyppiksen tulos nollien joukkoon ja vaatia toinen voitto nolla tai tietty sijoitus eo rankingissa esim 100 parhaan joukossa.

Toisaalta ketkä rahoittavat MM-karsinnat? Kisaajat jotka osallistuvat niihin ja jos niiden määrä tippuu esim 50 koirakkoa per säkäluokka niin tappiota tuottaa sellaiset kilpailut. Ja miten käy kilpailujen arvostuksen kun katsojiakaan ei tulisi niin paljon.
Miten haet kokemusta kovista kilpailuista kun et niihin pääse ja uusi koira olisikin potenttiaalinen huipulle.
Itsellä ainakin on se huono että huippuja vastaan pääsee kilpailemaan pääsääntöisesti vain arvokisoissa ja silloin ovat paineetkin ihan eriluokkaa kuin tavallisissa kisoissa joissa voisi haastaa kunnolla paineettomasti Ja saada luottausta omaan tekemiseessä.

» Mikäli karsintoihin osallistuvia koirakoita saataisiin rajattua etukäteen riittävästi voitaisiin itse karsintaformaattia vähän muuttaa. Nyt lauantaipäivä on aika raaka ja sattumalla on lauantaissa todella iso merkitys.----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]