Re: Koiran mittaus ja pään asento


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Ehkä joku päivä , Kesäkuun 25, 2015 kello: 15:39:35
----------------------------------------------------------------------

Re: Koiran mittaus ja pään asento

Vastineena juttuun: Re: Koiran mittaus ja pään asento, jonka kirjoitti: Mittauskäytännöt , Kesäkuun 25, 2015 kello: 13:33:21:

Mittauskäytännöt kirjoitti:
» Vierestä seurannut kirjoitti:

» » » Eikös tuomaripäivillä tehty ohjeistus, jos koira on +- 1cm rajasta niin tuomarin pitäisi laittaa se kiertoon eli kaikille rajatapauksille tulisi kolme mittausta? Vai muistelenko omiani? Minusta tämä olisi riittävän reilu sääntö ja toivon että tuomarit sitä myös noudattaisivat.

» » Mutta kun tuota suositusta eivät kaikki tuomarit noudata.

» » Osa tuomareista mittaavat koiria myös "epävirallisesti" eli mikäli ohjaaja ei ole tyytyväinen tuomarin tulokseen, niin siitä ei täytetä mittausraporttia eikä sitä merkitä kisakirjaan.

» » Minusta kaikki koirat pitäisi mitata vähintään kolmen tuomarin toimesta. Eli koiralla pitäisi olla kolmelta tuomarilta sama mittaustulos.

» Jos koetaan, että mittauksiin liittyy ongelmaa ja mini/medi-luokassa kisaa ylisuuria koiria (tai aidosti rajan alla olevia koiria on mitattu virheellisesti liian korkeaan luokkaan), ei muuta kuin tekemään esitystä tuomareiden ja/tai SAGIn suuntaan, että mittauskäytäntöä pitää kehittää. Vertailun vuoksi vinttikoirilla käytössä olevat mittaussäännöt.

» Mittauksen vaatiminen useammalta tuomarilta voi olla alueellisesti epätasa-arvoista, kun ruuhka-Suomessa melkein jokaisena viikonloppuna kisassa on paikalla ainakin kaksi tuomaria, mutta idässä tai pohjoisessa kolmen tuomarin mittaus ei onnistu ihan tuosta noin.

Niin tuo vinttareiden mittaus on jo oikeamman suuntaista. Esim juurkin, että esim kaksi tuomaria mitaavat koiran useamman kerran 5 / 10 kertaa / tuomari ja näistä lukemista keskiarvo. Sen mukaan myös koiran kokoluokka. Agilityssäkin voisi koirat mittauttaa ihan julkisissa mittaustapahtumissa niin loppuisi se nurkissa mittaaminen ja tuttujen suosiminen.

Mittauksista siis massatapahtumia, ilmo etukäteen rajattu osallistujamäärä / aikataulut. Ja kahden tuomarin lisäksi kirjuri ja valvoja. Loppuisi nämäkin rupinat.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]