Talous vakaa vai ei ?


[ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Jäsen , Heinäkuun 19, 2018 kello: 09:23:45
----------------------------------------------------------------------

Talous vakaa vai ei ?

Hei
Kuinka tarkasti seuraatte jäsenseuranne taloudenhoitoa ?
Informoidaanko teillä jäseniä talous-asioista ?
Kuinka tarkasti esimerkiksi hallitus informoi päätöksistään rivijäseniä vai tuleeko ne vain "me hallituksessa olemme päättäneet" -periaatteella ?


Oletteko perillä seuranne velanmäärästä ja velanhoidosta vai tyydyttekö vain maksamaan joka vuosi korkeampia jäsenmaksuja tai harjoitusmaksuja ?

Olen tässä vain asiaa miettinyt, kun nyt on tulossa niitä sagi-säästöjä ja ne heijastuvat myös seurojen talouteen jo tälle vuodelle - tuskin kukaan seura on osannut ennakoida.

Kisamaksut tulevat myös nousemaan, vaikka selkeä trendi on kisaajamäärien putoaminen ( huom. ei kaikissa seuroissa)

Mikä on lajin tulevaisuus ?
[ Teen vastineen (Ilman alkuperäistä) ]
[ Teen vastineen (Alkuperäinen lainattuna) ]
----------------------------------------------------------------------


Jutun lähetti kerran-nainen , Heinäkuun 19, 2018 kello: 13:17:04

Vastineena juttuun: Talous vakaa vai ei ? , jonka kirjoitti: Jäsen , Heinäkuun 19, 2018 kello: 09:23:45:

Jäsen kirjoitti:
» Hei
» Kuinka tarkasti seuraatte jäsenseuranne taloudenhoitoa ?
» Informoidaanko teillä jäseniä talous-asioista ?
Talous käydään läpi kerran vuodessa seuran yleiskokouksessa ja sanoin budjetti.

» Kuinka tarkasti esimerkiksi hallitus informoi päätöksistään rivijäseniä vai tuleeko ne vain "me hallituksessa olemme päättäneet" -periaatteella ?
Suuremmista tiedotetaan, hankintavaihe ilmoitetaan siten että on mahdollista ilmoittaa ehdokkaita työn tekijäksi. Kilpailutus hankintalain mukaan kun hankinta > 1000 e.


»
» Oletteko perillä seuranne velanmäärästä ja velanhoidosta vai tyydyttekö vain maksamaan joka vuosi korkeampia jäsenmaksuja tai harjoitusmaksuja ?

Kahdesti vuodessa Oy tekee katsauksen ry kokoukseen. Korotuspainetta ei ole ollut.

» Olen tässä vain asiaa miettinyt, kun nyt on tulossa niitä sagi-säästöjä ja ne heijastuvat myös seurojen talouteen jo tälle vuodelle - tuskin kukaan seura on osannut ennakoida.

Sagin "lisäjäsenmaksu" ei ole kovin suuri lisäerä. Häntäveron nosto välillisesti vaikuttaa, mutta ei mielestäni ole suuri sekään.

» Kisamaksut tulevat myös nousemaan, vaikka selkeä trendi on kisaajamäärien putoaminen ( huom. ei kaikissa seuroissa)

» Mikä on lajin tulevaisuus ?

Tulevaisuudessa liittotasolla
- tulee olla selvä hankintaohje sagilla
- olisi hyvä, että jatkossa sääntömuutos ymv asiat menisivät 2-portaisesti. ensiksi päätös asian järkevyydestä ja selvitystarpeesta. sitten tehtäisiin seuraavaan kokoukseen asiakirja, jossa "syyt ja seuraukset" ja NIIDEN HINTA. Tämän jälkeen vasta tehtäisiin päätös

Ei mopolla mahdottomia kuuluisi olla myös liiton motto.
[ Teen vastineen (Ilman alkuperäistä) ]
[ Teen vastineen (Alkuperäinen lainattuna) ]
----------------------------------------------------------------------
Jutun lähetti kerran - mies , Heinäkuun 19, 2018 kello: 20:46:17
Vastineena juttuun: Re: Talous vakaa vai ei ? , jonka kirjoitti: kerran-nainen , Heinäkuun 19, 2018 kello: 13:17:04:

kerran-nainen kirjoitti:


» » Mikä on lajin tulevaisuus ?

» Tulevaisuudessa liittotasolla
» - tulee olla selvä hankintaohje sagilla
» - olisi hyvä, että jatkossa sääntömuutos ymv asiat menisivät 2-portaisesti. ensiksi päätös asian järkevyydestä ja selvitystarpeesta. sitten tehtäisiin seuraavaan kokoukseen asiakirja, jossa "syyt ja seuraukset" ja NIIDEN HINTA. Tämän jälkeen vasta tehtäisiin päätös


» Ei mopolla mahdottomia kuuluisi olla myös liiton motto.

Tästä lajiliiton organisaatiosta sun muista skenaarioista oli aiemmin tällä palstalla keskustelua, joka näyttää tällä hetkellä ainakin osittain uhkaavasti toteutuvan.

Otetaan mallia muista lajiliitoista, joissa mm:
- Yleiskokouksessa on edustajina vain piiriorganisaatiosta valitut luottamusmiehet, joilla X kpl ääniä käytettävissä.
- Sääntö- yms. erikoisasioissa valmisteluvaihe on SAGIn Hallituksella ja sen työryhmillä, joissa on mukana ko. asian asiantuntijoita. Seuraavana ehdotukset menevät piirien käsiteltäväksi, joista muodostetaan yleiskokoukselle päätösehdotus
- Yhdistykset voivat tuoda omia ehdotuksiaan Hallitukselle piiriedustajansa kautta
- Hallituksella toteutus- ja valmisteluvelvelvollisuus
[ Teen vastineen (Ilman alkuperäistä) ]
[ Teen vastineen (Alkuperäinen lainattuna) ]
----------------------------------------------------------------------
Jutun lähetti ITe , Heinäkuun 25, 2018 kello: 00:52:04
Vastineena juttuun: Re: Talous vakaa vai ei ? , jonka kirjoitti: kerran - mies , Heinäkuun 19, 2018 kello: 20:46:17:

Piirit eivät voi olla Sagin jäseniä. Tätä sääntöä ei voida muuttaa edes jäsenten äänin, sillä se vaatisi Kennelliiton lajiliitto-ohjesäännön muutosta. Siihen ei ole olemassa edellytyksiä. Yhdistyslain mukaan vain jäsenillä voi olla äänioikeus.
[ Teen vastineen (Ilman alkuperäistä) ]
[ Teen vastineen (Alkuperäinen lainattuna) ]
----------------------------------------------------------------------
Jutun lähetti Meni taas... , Heinäkuun 25, 2018 kello: 20:30:00
Vastineena juttuun: Re: Talous vakaa vai ei ? , jonka kirjoitti: ITe , Heinäkuun 25, 2018 kello: 00:52:04:

ITe kirjoitti:
» Piirit eivät voi olla Sagin jäseniä. Tätä sääntöä ei voida muuttaa edes jäsenten äänin, sillä se vaatisi Kennelliiton lajiliitto-ohjesäännön muutosta. Siihen ei ole olemassa edellytyksiä. Yhdistyslain mukaan vain jäsenillä voi olla äänioikeus.

Piirien jäsenseurojen edustaja käyttää "valtakirjalla" piirin yhdistysten äänivaltaa!

Myönnä jo Ite, että tämä nykyinen Härdelli vuosikokouksissa ja päätöksentekoprosessissa on liiton perustamisessa tehty virhearvio, joka pitää korjata![ Teen vastineen (Ilman alkuperäistä) ]
[ Teen vastineen (Alkuperäinen lainattuna) ]
----------------------------------------------------------------------
Jutun lähetti Timo Teileri , Heinäkuun 26, 2018 kello: 10:20:21
Vastineena juttuun: Re: Talous vakaa vai ei ? , jonka kirjoitti: Meni taas... , Heinäkuun 25, 2018 kello: 20:30:00:

Meni taas... kirjoitti:
» ITe kirjoitti:
» » Piirit eivät voi olla Sagin jäseniä. Tätä sääntöä ei voida muuttaa edes jäsenten äänin, sillä se vaatisi Kennelliiton lajiliitto-ohjesäännön muutosta. Siihen ei ole olemassa edellytyksiä. Yhdistyslain mukaan vain jäsenillä voi olla äänioikeus.

» Piirien jäsenseurojen edustaja käyttää "valtakirjalla" piirin yhdistysten äänivaltaa!

» Myönnä jo Ite, että tämä nykyinen Härdelli vuosikokouksissa ja päätöksentekoprosessissa on liiton perustamisessa tehty virhearvio, joka pitää korjata!

Sen verran olen kanssasi samaa mieltä, että normaalisti lajisääntöjen muutokset hyväksytään muualla kuin tällaisissa yleiskokouksissa - siis urheilulajeissa. Jäisi nämä hardellit ja viime hetken - seurauksia huomioimattomat - muutoksetkin pois.
Muuten SAGIn toimnta on minusta ollut aika ok, erityisesti huomioiden resurssit sekä sen, miten isosti ja hitaasti pikkuasioitakin joudutaan välillä viemään organisaatiossa.


[ Teen vastineen (Ilman alkuperäistä) ]
[ Teen vastineen (Alkuperäinen lainattuna) ]
----------------------------------------------------------------------
Jutun lähetti ITe , Heinäkuun 28, 2018 kello: 11:08:23
Vastineena juttuun: Re: Talous vakaa vai ei ? , jonka kirjoitti: Meni taas... , Heinäkuun 25, 2018 kello: 20:30:00:

En minäkään tästä härdellistä pidä, mutta sitoutuminen piireihin ei myöskään ole oikea tie. Jotain muuta on keksittävä. SAGI on sitäpaitsi sekä Kennelliiton että Olympiakomitean jäsen. Tulisiko siis noudattaa urheilun piirijakoa vai kenneltoiminnan piirijakoa? Millä perusteella piireille annettaisiin myöskin samanarvoinen asema? Piirien seura- ja harrastajamäärät ovat hyvin erilaisia. Epäilen, että Suomessa on jopa piirejä, joissa harrastajamäärä voi jäädä muutamaan kymmeneen. Mikä olisi silloin tuollaisen piirin painoarvo, kun säännöistä päätetään?

Suurin lähtökohtainen ongelma minusta on, että välttämättä sääntö- ja lajitietämys sekä taloudellisen päätöksenteon osaaminen ei aina ole samojen henkilöiden vahvin puoli. Taloudellisille varoituksille on myös yleiskokouksissa monesti viitattu kintaalla, kun tavoitteena on ollut joku muu etu. Jos joku väittää, etteikö talouden osalta olisi varoituksia annettu, hän ei varmasti ole kuunnellut kommentteja.

Saksassa verotusratkaisuissakin kysytään ensin IT-osaajilta, mitkä ovat mahdollisen verouudistuksen toteuttamiskulut ja -mahdollisuudet ennen kuin uusia verolakeja säädetään? Agilityssä tämä näkökulma on jäänyt liian paljon taustalle. Estemuutosten osalta ollaan pyritty huomioimaan siirtymäaikoja, jotta hukkainvestointeja tulisi mahdollisimman vähän ja kuitenkin turvattaisiin kehittäminen.

Itse näkisin, että sääntökysymyksiä tulisi käsitellä vuosikokouksesta eriytetyssä erillisessä kokouksessa. Siellä esiteltäisiin vain ne taloudelliset raamit, joissa mahdolliset sääntömuutokset on toteutettava. Jos muutos ei mahtuisi raameihin, sitä ei toteutettaisi. Samoin tulisi pohtia jokaisen yksittäisen muutoksen merkitystä peilaten sitä FCI-taustaan. Tuomareiden painoarvo voisi tuollaisessa kokouksessa olla myös suurempi. Tuomareidenkin osaamisen painopisteet eivät kulje piirien rajojen mukaan, joten tässäkin mielessä piirien rajoihin sitoutuminen ei ole perusteltua. Tähän mennessä tuomarit ovat tuoneet näkemyksensä omien tuomaripäiviensä yhteenvetojen perusteella sääntöihin. Siinä on hyviä ja huonoja puolia. Keskustelu muiden harrastajien kanssa ei laajassa mittakaavassa ole toteutunut. Tuomarit kyllä ovat tuoneet todella hyvin ja perustellusti mielipiteitään sääntötyöryhmässä esille. Sääntötyörymän esitykset eivät kuitenkaan aina ole menneet yleiskokouksissa läpi.

Menettelytapojen uudistuksia kannattaa harkita, mutta sitoutumista johonkin piirijakoon en todellakaan kannata ja pidän sitä monella tapaa yhdistyssääntöjen kannalta ongelmana. Kilpailusäännöiltä taas edellytetään Kennelliiton päätöksenteossa, että ne on vahvistettu yleiskokoustasoisessa päätöselimessä. Jos näin ei ole toimittu, eivät säännöt etene Kennelliitossa. Kilpailusääntöjen on myös läpäistävä Kennelliiton koe- ja kilpailutoimikunnan käsittely, jossa arvioidaan niiden soveltuminen Kennelliiton sääntökokonaisuuteen. On siis ehkä löydettävä menettely, jossa SAGIn yleiskokous voi kuitata laaja-alaisen valmistelun päätökset ja antaa niille taloudellisen vahvistuksen. Laaja-alaisella valmistelulla tarkoitan sitä, että seuroja ei voida ohittaa, mutta päätöksentekotilaisuus voi olla eri.

Kilpailusääntöjen kehityksellä ei voida myöskään siirtää kilpailuiden järjestämisoikeutta muille kuin jäsenseuroille. Tämän kaltaisia haaveita tai ajatuksia en voi nähdä perusteltuina (jos niitä vielä esitetään)ja näen ne myös yhdistyssääntöjen vastaisina. Elinkeinotoimintaa ja yhdistystoimintaa ei tule millään tavalla sekottaa keskenään, sillä silloin vaarannetaan yleishyödyllisen yhdistystoiminnan erityiskohtelu. Tässä on syvä lainsäädännöllinen raja.

Sääntötyötä voidaan tehdä aina paremmin, mutta myös sääntötyöllä on omat raaminsa, joita ei voida ohittaa, eikä niitä myöskään tule ohittaa. Tärkeintä olisi, että kaikilla osapuolilla olisi myös oikea käsitys siitä, mitä nuo raamit ovat. Kaikkea emme voi muuttaa omin päätöksin tai ajatuksin. Taustat on tunnettava, vaikka omia intohimoja olisi suuntaan tai toiseen.

Jääköön taas tämän kesän kommentointi tähän. On muuta harrastustoimintaa menossa.


[ Teen vastineen (Ilman alkuperäistä) ]
[ Teen vastineen (Alkuperäinen lainattuna) ]
----------------------------------------------------------------------
Jutun lähetti Agiltaaja , Heinäkuun 28, 2018 kello: 11:38:25
Vastineena juttuun: Re: Talous vakaa vai ei ? , jonka kirjoitti: ITe , Heinäkuun 28, 2018 kello: 11:08:23:

Tuot viestissäsi esiin SAGIn toiminnan suurimman ongelman: Kennelliiton. SAGIn pitäisi aloittaa valmistelut siitä irtoamisesta ja kansainvälisen agilityliiton perustamisesta.

ITe kirjoitti:
» En minäkään tästä härdellistä pidä, mutta sitoutuminen piireihin ei myöskään ole oikea tie. Jotain muuta on keksittävä. SAGI on sitäpaitsi sekä Kennelliiton että Olympiakomitean jäsen. Tulisiko siis noudattaa urheilun piirijakoa vai kenneltoiminnan piirijakoa? Millä perusteella piireille annettaisiin myöskin samanarvoinen asema? Piirien seura- ja harrastajamäärät ovat hyvin erilaisia. Epäilen, että Suomessa on jopa piirejä, joissa harrastajamäärä voi jäädä muutamaan kymmeneen. Mikä olisi silloin tuollaisen piirin painoarvo, kun säännöistä päätetään?

» Suurin lähtökohtainen ongelma minusta on, että välttämättä sääntö- ja lajitietämys sekä taloudellisen päätöksenteon osaaminen ei aina ole samojen henkilöiden vahvin puoli. Taloudellisille varoituksille on myös yleiskokouksissa monesti viitattu kintaalla, kun tavoitteena on ollut joku muu etu. Jos joku väittää, etteikö talouden osalta olisi varoituksia annettu, hän ei varmasti ole kuunnellut kommentteja.

» Saksassa verotusratkaisuissakin kysytään ensin IT-osaajilta, mitkä ovat mahdollisen verouudistuksen toteuttamiskulut ja -mahdollisuudet ennen kuin uusia verolakeja säädetään? Agilityssä tämä näkökulma on jäänyt liian paljon taustalle. Estemuutosten osalta ollaan pyritty huomioimaan siirtymäaikoja, jotta hukkainvestointeja tulisi mahdollisimman vähän ja kuitenkin turvattaisiin kehittäminen.

» Itse näkisin, että sääntökysymyksiä tulisi käsitellä vuosikokouksesta eriytetyssä erillisessä kokouksessa. Siellä esiteltäisiin vain ne taloudelliset raamit, joissa mahdolliset sääntömuutokset on toteutettava. Jos muutos ei mahtuisi raameihin, sitä ei toteutettaisi. Samoin tulisi pohtia jokaisen yksittäisen muutoksen merkitystä peilaten sitä FCI-taustaan. Tuomareiden painoarvo voisi tuollaisessa kokouksessa olla myös suurempi. Tuomareidenkin osaamisen painopisteet eivät kulje piirien rajojen mukaan, joten tässäkin mielessä piirien rajoihin sitoutuminen ei ole perusteltua. Tähän mennessä tuomarit ovat tuoneet näkemyksensä omien tuomaripäiviensä yhteenvetojen perusteella sääntöihin. Siinä on hyviä ja huonoja puolia. Keskustelu muiden harrastajien kanssa ei laajassa mittakaavassa ole toteutunut. Tuomarit kyllä ovat tuoneet todella hyvin ja perustellusti mielipiteitään sääntötyöryhmässä esille. Sääntötyörymän esitykset eivät kuitenkaan aina ole menneet yleiskokouksissa läpi.

» Menettelytapojen uudistuksia kannattaa harkita, mutta sitoutumista johonkin piirijakoon en todellakaan kannata ja pidän sitä monella tapaa yhdistyssääntöjen kannalta ongelmana. Kilpailusäännöiltä taas edellytetään Kennelliiton päätöksenteossa, että ne on vahvistettu yleiskokoustasoisessa päätöselimessä. Jos näin ei ole toimittu, eivät säännöt etene Kennelliitossa. Kilpailusääntöjen on myös läpäistävä Kennelliiton koe- ja kilpailutoimikunnan käsittely, jossa arvioidaan niiden soveltuminen Kennelliiton sääntökokonaisuuteen. On siis ehkä löydettävä menettely, jossa SAGIn yleiskokous voi kuitata laaja-alaisen valmistelun päätökset ja antaa niille taloudellisen vahvistuksen. Laaja-alaisella valmistelulla tarkoitan sitä, että seuroja ei voida ohittaa, mutta päätöksentekotilaisuus voi olla eri.

» Kilpailusääntöjen kehityksellä ei voida myöskään siirtää kilpailuiden järjestämisoikeutta muille kuin jäsenseuroille. Tämän kaltaisia haaveita tai ajatuksia en voi nähdä perusteltuina (jos niitä vielä esitetään)ja näen ne myös yhdistyssääntöjen vastaisina. Elinkeinotoimintaa ja yhdistystoimintaa ei tule millään tavalla sekottaa keskenään, sillä silloin vaarannetaan yleishyödyllisen yhdistystoiminnan erityiskohtelu. Tässä on syvä lainsäädännöllinen raja.

» Sääntötyötä voidaan tehdä aina paremmin, mutta myös sääntötyöllä on omat raaminsa, joita ei voida ohittaa, eikä niitä myöskään tule ohittaa. Tärkeintä olisi, että kaikilla osapuolilla olisi myös oikea käsitys siitä, mitä nuo raamit ovat. Kaikkea emme voi muuttaa omin päätöksin tai ajatuksin. Taustat on tunnettava, vaikka omia intohimoja olisi suuntaan tai toiseen.

» Jääköön taas tämän kesän kommentointi tähän. On muuta harrastustoimintaa menossa.[ Teen vastineen (Ilman alkuperäistä) ]
[ Teen vastineen (Alkuperäinen lainattuna) ]
----------------------------------------------------------------------
Jutun lähetti Meni taas... , Heinäkuun 30, 2018 kello: 11:36:57
Vastineena juttuun: Re: Talous vakaa vai ei ? , jonka kirjoitti: ITe , Heinäkuun 28, 2018 kello: 11:08:23:

ITe kirjoitti:
» En minäkään tästä härdellistä pidä, mutta sitoutuminen piireihin ei myöskään ole oikea tie. Jotain muuta on keksittävä. SAGI on sitäpaitsi sekä Kennelliiton että Olympiakomitean jäsen. Tulisiko siis noudattaa urheilun piirijakoa vai kenneltoiminnan piirijakoa? Millä perusteella piireille annettaisiin myöskin samanarvoinen asema? Piirien seura- ja harrastajamäärät ovat hyvin erilaisia. Epäilen, että Suomessa on jopa piirejä, joissa harrastajamäärä voi jäädä muutamaan kymmeneen. Mikä olisi silloin tuollaisen piirin painoarvo, kun säännöistä päätetään?

Voidaan tehdä vaikka ihan oma piirijako!
Piirin äänimäärä ostettujen lisenssien mukaan.
Painoarvo parempi, kuin nyt!


» Menettelytapojen uudistuksia kannattaa harkita, mutta sitoutumista johonkin piirijakoon en todellakaan kannata ja pidän sitä monella tapaa yhdistyssääntöjen kannalta ongelmana. Kilpailusäännöiltä taas edellytetään Kennelliiton päätöksenteossa, että ne on vahvistettu yleiskokoustasoisessa päätöselimessä. Jos näin ei ole toimittu, eivät säännöt etene Kennelliitossa. Kilpailusääntöjen on myös läpäistävä Kennelliiton koe- ja kilpailutoimikunnan käsittely, jossa arvioidaan niiden soveltuminen Kennelliiton sääntökokonaisuuteen. On siis ehkä löydettävä menettely, jossa SAGIn yleiskokous voi kuitata laaja-alaisen valmistelun päätökset ja antaa niille taloudellisen vahvistuksen. Laaja-alaisella valmistelulla tarkoitan sitä, että seuroja ei voida ohittaa, mutta päätöksentekotilaisuus voi olla eri.


Millä tavalla piirijako on yhdistyssääntöjen mukaan ongelma?
Mitä ongelmia yhdistyssääntöön on ollut niissä lajiliitoissa, jotka toimivat piirijakoperiaatteella?
Mikään muu päätöksenteko/hyväksymisprosessissa ei muutu, kuin että yleiskokouksen edustajina ovat piirien valitsemat luottamushenkilöt! No muuttuu toki sen verran,että olisi proseisseissa mukana enemmän asiantutemusta useammalta eri alueelta.


» Kilpailusääntöjen kehityksellä ei voida myöskään siirtää kilpailuiden järjestämisoikeutta muille kuin jäsenseuroille. Tämän kaltaisia haaveita tai ajatuksia en voi nähdä perusteltuina (jos niitä vielä esitetään)ja näen ne myös yhdistyssääntöjen vastaisina. Elinkeinotoimintaa ja yhdistystoimintaa ei tule millään tavalla sekottaa keskenään, sillä silloin vaarannetaan yleishyödyllisen yhdistystoiminnan erityiskohtelu. Tässä on syvä lainsäädännöllinen raja.


Kaupalliset toimijat ovat jo pitkän aikaa järjestäneet agilitykilpailuja!!!
Taloudellisesti ja verotusteknisesti on jopa järkevämpää, kuin että yhdistykset järjestäisivät.
[ Teen vastineen (Ilman alkuperäistä) ]
[ Teen vastineen (Alkuperäinen lainattuna) ]
----------------------------------------------------------------------
Jutun lähetti kaupallinen toimija? , Heinäkuun 30, 2018 kello: 15:25:30
Vastineena juttuun: Re: Talous vakaa vai ei ? , jonka kirjoitti: Meni taas... , Heinäkuun 30, 2018 kello: 11:36:57:

kuka kaupallinen toimija on järjestänyt kisoja?

tuolloinhan saa kuitin jne ja on alvit eritelty ymv

taitaa olla kaupallisen koiraseuran liaensaiyhdistys ry:nä näiden kisojen takana


[ Teen vastineen (Ilman alkuperäistä) ]
[ Teen vastineen (Alkuperäinen lainattuna) ]
----------------------------------------------------------------------
Jutun lähetti minä , Heinäkuun 30, 2018 kello: 15:54:13
Vastineena juttuun: Re: Talous vakaa vai ei ? , jonka kirjoitti: Meni taas... , Heinäkuun 30, 2018 kello: 11:36:57:

Meni taas... kirjoitti:


»
» Millä tavalla piirijako on yhdistyssääntöjen mukaan ongelma?
» Mitä ongelmia yhdistyssääntöön on ollut niissä lajiliitoissa, jotka toimivat piirijakoperiaatteella?
» Mikään muu päätöksenteko/hyväksymisprosessissa ei muutu, kuin että yleiskokouksen edustajina ovat piirien valitsemat luottamushenkilöt! No muuttuu toki sen verran,että olisi proseisseissa mukana enemmän asiantutemusta useammalta eri alueelta.

Millä tavalla prosesseissa enemmän asiantuntemusta?

Eiköhän se luottamushenkilö tule olemaan joku näistä joka jo nytkin on kokouksiin osallistunut. Muutetaan vain sääntövääntö kaksiportaiseksi kun ensin näistä asioista vatvotaan piiri tasolla jossa mukana voi olla isoja ja pieniä seuroja sekä monenlaista tietämystä. Sitten se tietyn mandaatin saanut piiriedustaja vääntää asioista uudestaan siellä vuosikokouksessa ja pyrkii saamaan ne oman piirin päätökset huomioiduksi.

Valmistelu paremmaksi. Myös kustannuspuolelta. Ei liikaa päätöksiä yhteen kokoukseen vaan jaetaan isoja kokonaisuuksia tarvittaessa ylimääräisiinkin kokouksiin. Sagissa isojen kokonaisuuksien budjetinseuranta paremmaksi ja projekteille nimetyt henkilöt. Keskitytään oikeiden asioiden kehittämiseen ja vähennetään turhaa byrokratiaa. Ei kannata mitään uuden liiton perustamista miettiä vaan miettiä miten nykyisestä liitosta saadaan se "uusi liitto".

Jäsenet luovat yhdistyksen joten me jäsenet voimme myös toimintaa muuttaa!


[ Teen vastineen (Ilman alkuperäistä) ]
[ Teen vastineen (Alkuperäinen lainattuna) ]
----------------------------------------------------------------------
Jutun lähetti jeps , Elokuun 1, 2018 kello: 12:55:54
Vastineena juttuun: Re: Talous vakaa vai ei ? , jonka kirjoitti: minä , Heinäkuun 30, 2018 kello: 15:54:13:

Tässä on paljon asiaa ! :)

nimeomaan 2-portaisuus päätöksiin


[ Teen vastineen (Ilman alkuperäistä) ]
[ Teen vastineen (Alkuperäinen lainattuna) ]
----------------------------------------------------------------------
Jutun lähetti Minä_2 , Elokuun 8, 2018 kello: 17:59:45
Vastineena juttuun: Re: Talous vakaa vai ei ? , jonka kirjoitti: minä , Heinäkuun 30, 2018 kello: 15:54:13:

» Eiköhän se luottamushenkilö tule olemaan joku näistä joka jo nytkin on kokouksiin osallistunut. Muutetaan vain sääntövääntö kaksiportaiseksi kun ensin näistä asioista vatvotaan piiri tasolla jossa mukana voi olla isoja ja pieniä seuroja sekä monenlaista tietämystä. Sitten se tietyn mandaatin saanut piiriedustaja vääntää asioista uudestaan siellä vuosikokouksessa ja pyrkii saamaan ne oman piirin päätökset huomioiduksi.

» Valmistelu paremmaksi. Myös kustannuspuolelta. Ei liikaa päätöksiä yhteen kokoukseen vaan jaetaan isoja kokonaisuuksia tarvittaessa ylimääräisiinkin kokouksiin. Sagissa isojen kokonaisuuksien budjetinseuranta paremmaksi ja projekteille nimetyt henkilöt. Keskitytään oikeiden asioiden kehittämiseen ja vähennetään turhaa byrokratiaa. Ei kannata mitään uuden liiton perustamista miettiä vaan miettiä miten nykyisestä liitosta saadaan se "uusi liitto".

» Jäsenet luovat yhdistyksen joten me jäsenet voimme myös toimintaa muuttaa!

Miksi agilityssä ei voitaisiin kerrankin ottaa käyttöön muissa liitoissa tai vastaavissa isommissa tai pienemmissä organisaatioissa hyväksi kehitetyt toimintatavat? Aina halutaan kehittää itse omat ja maksaa näistä täysin turhia oppirahoja.[ Teen vastineen (Ilman alkuperäistä) ]
[ Teen vastineen (Alkuperäinen lainattuna) ]
----------------------------------------------------------------------
Jutun lähetti Miksi ja miksi , Elokuun 10, 2018 kello: 12:33:19
Vastineena juttuun: Re: Talous vakaa vai ei ? , jonka kirjoitti: Minä_2 , Elokuun 8, 2018 kello: 17:59:45:

Sinne vaan Sagin hallitukseen mukaan syksyn kokouksessa niin pääsee suoraan vaikuttamaan toimintapoihin.
Tän vuoden tapahtumien jälkeen sinne varmaan pääsee ilman äänestyksiäkin mukaan.


[ Teen vastineen (Ilman alkuperäistä) ]
[ Teen vastineen (Alkuperäinen lainattuna) ]
----------------------------------------------------------------------
Jutun lähetti Minä_2 , Elokuun 10, 2018 kello: 23:43:14
Vastineena juttuun: Re: Talous vakaa vai ei ? , jonka kirjoitti: Miksi ja miksi , Elokuun 10, 2018 kello: 12:33:19:

Miksi ja miksi kirjoitti:
» Sinne vaan Sagin hallitukseen mukaan syksyn kokouksessa niin pääsee suoraan vaikuttamaan toimintapoihin.
» Tän vuoden tapahtumien jälkeen sinne varmaan pääsee ilman äänestyksiäkin mukaan.

Kuka sinne haluaa, kun perustamisesta lähtien hommat on hoidettu "sisäsiittoisesti"!
[ Teen vastineen (Ilman alkuperäistä) ]
[ Teen vastineen (Alkuperäinen lainattuna) ]
----------------------------------------------------------------------
Jutun lähetti Täh , Elokuun 11, 2018 kello: 21:14:38
Vastineena juttuun: Re: Talous vakaa vai ei ? , jonka kirjoitti: Minä_2 , Elokuun 10, 2018 kello: 23:43:14:

Minä_2 kirjoitti:
» Miksi ja miksi kirjoitti:
» » Sinne vaan Sagin hallitukseen mukaan syksyn kokouksessa niin pääsee suoraan vaikuttamaan toimintapoihin.
» » Tän vuoden tapahtumien jälkeen sinne varmaan pääsee ilman äänestyksiäkin mukaan.

» Kuka sinne haluaa, kun perustamisesta lähtien hommat on hoidettu "sisäsiittoisesti"!

Aika jännä, jos seurat vuodesta toiseen äänestävät samaa sisäpiiriä? Seurat kun kuitenkin on ne jotka hallitukseen menijät päättää.[ Teen vastineen (Ilman alkuperäistä) ]
[ Teen vastineen (Alkuperäinen lainattuna) ]
----------------------------------------------------------------------
Jutun lähetti Häh , Elokuun 18, 2018 kello: 01:23:57
Vastineena juttuun: Re: Talous vakaa vai ei ? , jonka kirjoitti: Täh , Elokuun 11, 2018 kello: 21:14:38:

Täh kirjoitti:
» Minä_2 kirjoitti:
» » Miksi ja miksi kirjoitti:
» » » Sinne vaan Sagin hallitukseen mukaan syksyn kokouksessa niin pääsee suoraan vaikuttamaan toimintapoihin.
» » » Tän vuoden tapahtumien jälkeen sinne varmaan pääsee ilman äänestyksiäkin mukaan.

» » Kuka sinne haluaa, kun perustamisesta lähtien hommat on hoidettu "sisäsiittoisesti"!

» Aika jännä, jos seurat vuodesta toiseen äänestävät samaa sisäpiiriä? Seurat kun kuitenkin on ne jotka hallitukseen menijät päättää.

Hallitus on vain leimauskone, suurinosa "työstä" tehdään muualla![ Teen vastineen (Ilman alkuperäistä) ]
[ Teen vastineen (Alkuperäinen lainattuna) ]
----------------------------------------------------------------------
Jutun lähetti Kerro meillekin , Elokuun 18, 2018 kello: 13:38:03
Vastineena juttuun: Re: Talous vakaa vai ei ? , jonka kirjoitti: Häh , Elokuun 18, 2018 kello: 01:23:57:


» Hallitus on vain leimauskone, suurinosa "työstä" tehdään muualla!

Oho! Kerro meille muillekin keitä noi mystiset työn tekijät on, jotka kaikesta päättää. Jos se ei kerran ookaan hallitus.


[ Teen vastineen (Ilman alkuperäistä) ]
[ Teen vastineen (Alkuperäinen lainattuna) ]
----------------------------------------------------------------------
Jutun lähetti Häh , Elokuun 18, 2018 kello: 23:47:04
Vastineena juttuun: Re: Talous vakaa vai ei ? , jonka kirjoitti: Kerro meillekin , Elokuun 18, 2018 kello: 13:38:03:

Kerro meillekin kirjoitti:
»
» » Hallitus on vain leimauskone, suurinosa "työstä" tehdään muualla!

» Oho! Kerro meille muillekin keitä noi mystiset työn tekijät on, jotka kaikesta päättää. Jos se ei kerran ookaan hallitus.

Mietippäs muutamaa viimeisimpää vuosikokousta!

Entäpä toimikunnat jne....

Hallitushan on pelkkä toteuttaja niine kykyineen, joita sinne on valittu![ Teen vastineen (Ilman alkuperäistä) ]
[ Teen vastineen (Alkuperäinen lainattuna) ]
----------------------------------------------------------------------


[ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]