Kysely agilitykisaajille ja harrastajille parhaasta pohjasta agilityyn


[ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Jyväskylän Agility Team , Toukokuun 22, 2016 kello: 18:36:56
----------------------------------------------------------------------

Kysely agilitykisaajille ja harrastajille parhaasta pohjasta agilityyn

JYVÄSKYLÄN AGILITY TEAM RY:N KYSELY JAT-TILAN POHJASTA KISAAJILLE

JAT ry:n keskustelufoorumilla on herännyt kevään 2016 aikana keskustelu JAT-Tilan pohjaratkaisusta.

Tällä hetkellä JAT ry:n vaihtoehtoina on jatkaminen samalla tekonurmialustalla tai siirtyminen kokonaan tai osittain kivituhka-alustalle. Joka tapauksessa JAT-Tilassa tullaan alusta tämän hetkisen arvion mukaan uusimaan seuraavien 2-3 vuoden aikana, vaihtoehtona esim. kumirouhetäytteinen nurmialusta. Olemmekin kiinnostuneita kuulemaan nyt kisaajien mielipiteitä JAT-Tilan pohjaratkaisusta.

Koska kisaajien mielipide on meille tärkeä, toivoisimme Sinun vastaavan oheiseen kyselyyn 29.5.2016 mennessä.

Kyselyssä yhtenä kysymyksenä "Jos voisit valita, millaisen alustan näet parhaana agilityn harrastamiselle? Missä hallissa mahdollisesti on paras alusta? Mitä ongelmia näet kyseisessä alustassa?" johon toivomme mahdollisimman paljon vastauksia.

Kyselyn vastauksista tehdään kooste joka on kaikille julkinen. Vataukset pysyvät nimettöminä.

www.jatti.fi


[ Teen vastineen (Ilman alkuperäistä) ]
[ Teen vastineen (Alkuperäinen lainattuna) ]
----------------------------------------------------------------------


Jutun lähetti JAT / Laura , Kesäkuun 7, 2016 kello: 16:00:06

Vastineena juttuun: Kysely agilitykisaajille ja harrastajille parhaasta pohjasta agilityyn, jonka kirjoitti: Jyväskylän Agility Team , Toukokuun 22, 2016 kello: 18:36:56:

Kyselyn yhteenveto löytyy nyt jatin kotisivuilta

http://www.jatti.fi/joomla/index.php/11-ajankohtaista/115-kysely-jat-tilan-pohjaratkaisusta.html

Jyväskylän Agility Team kirjoitti:
» JYVÄSKYLÄN AGILITY TEAM RY:N KYSELY JAT-TILAN POHJASTA KISAAJILLE

» JAT ry:n keskustelufoorumilla on herännyt kevään 2016 aikana keskustelu JAT-Tilan pohjaratkaisusta.

» Tällä hetkellä JAT ry:n vaihtoehtoina on jatkaminen samalla tekonurmialustalla tai siirtyminen kokonaan tai osittain kivituhka-alustalle. Joka tapauksessa JAT-Tilassa tullaan alusta tämän hetkisen arvion mukaan uusimaan seuraavien 2-3 vuoden aikana, vaihtoehtona esim. kumirouhetäytteinen nurmialusta. Olemmekin kiinnostuneita kuulemaan nyt kisaajien mielipiteitä JAT-Tilan pohjaratkaisusta.

» Koska kisaajien mielipide on meille tärkeä, toivoisimme Sinun vastaavan oheiseen kyselyyn 29.5.2016 mennessä.

» Kyselyssä yhtenä kysymyksenä "Jos voisit valita, millaisen alustan näet parhaana agilityn harrastamiselle? Missä hallissa mahdollisesti on paras alusta? Mitä ongelmia näet kyseisessä alustassa?" johon toivomme mahdollisimman paljon vastauksia.

» Kyselyn vastauksista tehdään kooste joka on kaikille julkinen. Vataukset pysyvät nimettöminä.

» www.jatti.fi[ Teen vastineen (Ilman alkuperäistä) ]
[ Teen vastineen (Alkuperäinen lainattuna) ]
----------------------------------------------------------------------
Jutun lähetti Harmi, etten huomannut , Kesäkuun 12, 2016 kello: 10:51:06
Vastineena juttuun: Re: Kysely agilitykisaajille ja harrastajille parhaasta pohjasta agilityyn, jonka kirjoitti: JAT / Laura , Kesäkuun 7, 2016 kello: 16:00:06:

Harmi, etten huomannut kyselyä, mutta onneksi kivituhka näytti saavan eniten kannatusta ilman minuakin. Se vaan on koiraystävällisin pohja ja olisin niin toivonut omankin seurani pysyvän siinä, mutta ikävä kyllä ei. Hiekka on toki harmillista autoon ja kotiin kannettuna tassuissa, mutta koiran terveys menee kyllä omistajan mukavuuden edelle.

Toivotaan, että JATin hallista tulee taas meillekin mieluisa kisapaikka ;)


[ Teen vastineen (Ilman alkuperäistä) ]
[ Teen vastineen (Alkuperäinen lainattuna) ]
----------------------------------------------------------------------
Jutun lähetti ITe , Kesäkuun 12, 2016 kello: 19:09:43
Vastineena juttuun: Kysely agilitykisaajille ja harrastajille parhaasta pohjasta agilityyn, jonka kirjoitti: Jyväskylän Agility Team , Toukokuun 22, 2016 kello: 18:36:56:

Todella hienoa, että JAT on nähnyt vaivaa ja selvittänyt kyselyillä, mitä sen harrastajat ja/tai kilpailijat alustaltaan edellyttävät. Esimerkillistä toimintaa! Tällaisia kyselyitä hallien kehittämiseksi tarvittaisiin jatkossakin. Niitä tarvittaisiin jo silloin, kun hallia suunnitellaan eikä ainoastaan alustasta vaan lähes kaikesta, mitä suunnittelussa on syytä huomioida. Kyselyiden pohjalta on hyvä edetä.

Itse kyselyyn en varsinaisesti vastannut, koska siihen on hyvä vastata lähinnä sellaisten, jotka hallin alustaa käyttävät tai voisivat käyttää ja minä en näihin ryhmiin kuulu. Sen sijaan tässä heräsi - anteeksi vaan - näin jälkikäteen mieleen kysymys siitä, että ymmärtävätkö ihan kaikki, mitä "kivituhka" ihan oikeasti tarkoittaa? Itselläni on siitä pieni epäilyksen poikanen. Lisäksi olen niin monen kuullut puhuvan kivituhkasta, mutta he ovat mielestäni puhuneet jostain muusta kuin minkä minä miellän kivituhkaksi. Jotta pysyisin tulkinnoissani edes kohtuullisesti puolueettomalla tiellä olen tähän laittanut wikipedian määritelmän. Maanrakennusalan ammattilaisilla ja ammattimaisilla kentänrakentajilla on vielä täsmällisempiä määritelmiä.

Wikipedia:

"Kivituhka on nimitys kiviainekselle, jota syntyy kivimurskaamossa sivutuotteena kun luonnonkiviaineksesta tehdään mursketta. Kivituhkan raekoko on yleensä pieni, esimerkiksi 0-5 mm tai 0-8 mm.

Kivituhkaa käytetään viherrakentamisessa. Sillä voidaan päällystää pihoja ja kulkuteitä sekä reunustaa nurmikoita. Kivituhkaa voidaan käyttää myös tasoitekerroksena pihakivien ja laattojen alla, kun pihaa kivetään.

Kivituhkan hyvä ominaisuus päällysteenä on se, että rikkaruohot ja muut kasvit eivät kasva siinä kovin hyvin. Kivituhkan huonoja puolia päällysteenä on se, että se pölyää, kulkeutuu kenkien pohjassa sisätiloihin ja sateella lähtee helposti valumaan sadeveden mukana."

Määritelmän lisäksi usein pohditaan sitä, halutaanko kivituhkan tiivistyvän vai ei? Tiivistymiseen vaikuttaa jonkin verran raekoko, pinnan paksuus, kosteus jne.. Mitä tiiviimpää kivituhka on, sitä kovempi alusta se myöskin on. On siis myös pohdittava, mitä pehmeysastetta kentän halutaan olevan ja onko se edes teoriassa saavutettavissa juuri kyseisellä pintamateriaalilla ja mitä toimenpiteitä sopivan oikean pehmeyden ylläpitäminen vaatii. Ei mikään helppo homma.


[ Teen vastineen (Ilman alkuperäistä) ]
[ Teen vastineen (Alkuperäinen lainattuna) ]
----------------------------------------------------------------------
Jutun lähetti Iipi , Kesäkuun 15, 2016 kello: 09:39:21
Vastineena juttuun: Re: Kysely agilitykisaajille ja harrastajille parhaasta pohjasta agilityyn, jonka kirjoitti: ITe , Kesäkuun 12, 2016 kello: 19:09:43:

Hyvä selvitys JAT!
Ihan saman huomion tein kuin ITe, että osalla vastaajista ei ole mitään käsitystä mikä on kivituhka. Tässä tapauksessa sillä tarkoitetaan todennäköisimmin "tavallista hiekkakenttää, sellaista urheiluun tarkoitettua". Eikä mitään hoitamatonta, kivikovaa pohjaa, vaan lanattua, huollettua, kostutettua ja vähäpölyistä.

Osasta vastaajien kommenteista huokui myös asenne alueen muita halleja kohtaan. Jonkun hallin pohja koettiin liian pehmeäksi ja pitäväksi ja rapisevaksi, mutta vastaavasti muun seuran omistama uusi jättihallin pohja sai kehuja samalta vastaajalta. Näissä kahdessa paikassa on täsmälleen sama matto ja täsmälleen sama joustokerros. Näin se kokemus pohjasta muuttuu seinien myötä :D

ITe kirjoitti:
» Todella hienoa, että JAT on nähnyt vaivaa ja selvittänyt kyselyillä, mitä sen harrastajat ja/tai kilpailijat alustaltaan edellyttävät. Esimerkillistä toimintaa! Tällaisia kyselyitä hallien kehittämiseksi tarvittaisiin jatkossakin. Niitä tarvittaisiin jo silloin, kun hallia suunnitellaan eikä ainoastaan alustasta vaan lähes kaikesta, mitä suunnittelussa on syytä huomioida. Kyselyiden pohjalta on hyvä edetä.

» Itse kyselyyn en varsinaisesti vastannut, koska siihen on hyvä vastata lähinnä sellaisten, jotka hallin alustaa käyttävät tai voisivat käyttää ja minä en näihin ryhmiin kuulu. Sen sijaan tässä heräsi - anteeksi vaan - näin jälkikäteen mieleen kysymys siitä, että ymmärtävätkö ihan kaikki, mitä "kivituhka" ihan oikeasti tarkoittaa? Itselläni on siitä pieni epäilyksen poikanen. Lisäksi olen niin monen kuullut puhuvan kivituhkasta, mutta he ovat mielestäni puhuneet jostain muusta kuin minkä minä miellän kivituhkaksi. Jotta pysyisin tulkinnoissani edes kohtuullisesti puolueettomalla tiellä olen tähän laittanut wikipedian määritelmän. Maanrakennusalan ammattilaisilla ja ammattimaisilla kentänrakentajilla on vielä täsmällisempiä määritelmiä.

» Wikipedia:

» "Kivituhka on nimitys kiviainekselle, jota syntyy kivimurskaamossa sivutuotteena kun luonnonkiviaineksesta tehdään mursketta. Kivituhkan raekoko on yleensä pieni, esimerkiksi 0-5 mm tai 0-8 mm.

» Kivituhkaa käytetään viherrakentamisessa. Sillä voidaan päällystää pihoja ja kulkuteitä sekä reunustaa nurmikoita. Kivituhkaa voidaan käyttää myös tasoitekerroksena pihakivien ja laattojen alla, kun pihaa kivetään.

» Kivituhkan hyvä ominaisuus päällysteenä on se, että rikkaruohot ja muut kasvit eivät kasva siinä kovin hyvin. Kivituhkan huonoja puolia päällysteenä on se, että se pölyää, kulkeutuu kenkien pohjassa sisätiloihin ja sateella lähtee helposti valumaan sadeveden mukana."

» Määritelmän lisäksi usein pohditaan sitä, halutaanko kivituhkan tiivistyvän vai ei? Tiivistymiseen vaikuttaa jonkin verran raekoko, pinnan paksuus, kosteus jne.. Mitä tiiviimpää kivituhka on, sitä kovempi alusta se myöskin on. On siis myös pohdittava, mitä pehmeysastetta kentän halutaan olevan ja onko se edes teoriassa saavutettavissa juuri kyseisellä pintamateriaalilla ja mitä toimenpiteitä sopivan oikean pehmeyden ylläpitäminen vaatii. Ei mikään helppo homma.[ Teen vastineen (Ilman alkuperäistä) ]
[ Teen vastineen (Alkuperäinen lainattuna) ]
----------------------------------------------------------------------
Jutun lähetti ITe , Kesäkuun 18, 2016 kello: 11:15:19
Vastineena juttuun: Re: Kysely agilitykisaajille ja harrastajille parhaasta pohjasta agilityyn, jonka kirjoitti: ITe , Kesäkuun 12, 2016 kello: 19:09:43:

Tässä on ratsastuskentän rakentamista koskeva linkki. Samoja asioita voi soveltaa myös agilitykentän rakentamiseen:

http://remonttireiska.tomstown.poweredbyclear.com/hevostalli/ratsastuskentta/


[ Teen vastineen (Ilman alkuperäistä) ]
[ Teen vastineen (Alkuperäinen lainattuna) ]
----------------------------------------------------------------------
Jutun lähetti ITe , Kesäkuun 18, 2016 kello: 16:18:12
Vastineena juttuun: Re: Kysely agilitykisaajille ja harrastajille parhaasta pohjasta agilityyn, jonka kirjoitti: ITe , Kesäkuun 18, 2016 kello: 11:15:19:

Jalkapallokentän rakentaminen

www.palloliitto.fi/sites/default/files/liitteet/Seuratoiminto/opas_jalkapallonurmihankkeen_toteuttamiselle.pdf


[ Teen vastineen (Ilman alkuperäistä) ]
[ Teen vastineen (Alkuperäinen lainattuna) ]
----------------------------------------------------------------------


[ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]