Pääsivu Uutta Etsi Kilpailut Juorut IRC Artikkelit Seurat
Agilityjutut Koirajutut Vieraskirja Säännöt Agi-valiot Kuvagalleria Radat LinkitMikko Lehtinen
FCI.n Agilitykomitean jäsen

SKL:n agilitytyöryhmä tiedottaa


Hieman taustaa

Agilitytyöryhmä on Suomen Kennelliiton alainen koe- ja kilpailutoimikunnan asiantuntijatyöryhmä, jonka tehtävänä on mm. valmistella agilitya koskevia sääntömuutoksia sekä yleisesti kehittää lajia. Koe- ja kilpailutoimikunta nimittää vuosittain työryhmään puheenjohtajan, joka kutsuu työryhmään jäsenet. Jäsenten vaihtuvuus on varmistettu säännöllä jonka mukaan ainakin kaksi työryhmän jäsentä luovuttaa paikkansa toisille vuosittain. Säännöllä on pyritty turvaamaan uusien ideoiden ja vireiden henkilöiden saaminen työryhmän työskentelyyn.


Tänä vuonna työryhmän puheenjohtajana toimii Hannele Lummeranta. Työryhmän muut jäsenet ovat Tiina Koskinen, Minna Jokisaari, Matti Rousku ja Mikko Lehtinen. Sihteerinä toimii SKL:n agilitytoimihenkilö Ritva Herrala.


Työryhmä on päättänyt parantaa tiedottamista työryhmässä käsitellyistä agilityasioista. Vapaa ja nopea tiedottaminen on paras keino vähentää epätietoisuutta ja sitä kautta lisätä yhteistyötä lajin harrastajien parissa. Tiedotuksesta vastaa työryhmän puheenjohtaja sekä sihteeri. Tämä artikkeli on ensimmäinen askel kohti avointa tiedottamista, jatkossa tiedotuksesta vastaavat työryhmän puheenjohtaja sekä sihteeri.


Viimeisimmät agilitytyöryhmän päätökset/käsitellyt asiat


Esteiden turvallisuus

Kilpailuissa käytettävien esteiden turvallisuus on viimekädessä tuomarien vastuulla.

Tuomarin on saatava kolme viimeistä ylituomarikertomusta järjestävältä seuralta. Näin taataan sovittujen asioiden kuntoon laittaminen. Seurat voivat sääntöjen puitteissa korjata esteet mahdollisimman hyviksi.


SM-tuomarit

Helsingissä Jäähallissa 22.-23.7.2000 pidettävissä suomenmestaruuskilpailuissa tuomareina toimivat Hannele Lummeranta ja Minna Jokisaari, kontaktituomareina Jarmo Jämsä ja Tuomo Pajari.


Vuoden 2001 SM-kisoista lähtien tuomarit valitaan ”kiertävinä”. Käytännössä tämä tarkoittaa, että tuomaritehtävät SM-kisoihin jaetaan tuomarilistan mukaisessa järjestyksessä. Tuomaria ei tietenkään voida pakottaa arvostelemaan SM-kisoja vasten tahtoaan, joten listalla edetään seuraavan halukkaan kohdalle.


Pohjoismaiden mestaruuskilpailu

PM-kilpailu järjestetään joulukuussa Voittaja2000 –näyttelyn yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa. PM-kilpailun arvostelee tuomari Hans-Günter Hertrich Saksasta.


Agilitytuomareiden koulutus

Koulutukset pyritään muuttamaan yksipäiväisestä kaksi päivää kestäviksi koulutusviikonlopuiksi jo vuodesta 2000 alkaen. Kansainvälisesti 2-päiväinen tuomarikoulutus on yleisesti käytössä ja todettu toimivaksi.


Työryhmän puolesta,


Mikko Lehtinen

_________________________________________________________________


Last modified: Thu May 11 22:02:20 EET DST 2000
<-- Takaisin kirjoitusten otsikkosivulle.


<-- Takaisin agility-sivulle.


Pääsivu Uutta Etsi Kilpailut Juorut IRC Artikkelit Seurat
Agilityjutut Koirajutut Vieraskirja Säännöt Agi-valiot Kuvagalleria Radat Linkit